Topstuk Amitabha Boeddha vuurverguld 29 cm

BBE2046

Nieuw product

Ook zonder goldface zijn deze beelden perfect! Een bijzonder krachtige en serene uitstraling. Het beeld is 24k vuurverguld en is van een zeer hoge kwaliteit. Indrukwekkende details. Handwerk.

Meer details

1 199,00 € incl. BTW

-100,00 €

1 299,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

Dit exclusieve beeld is van een zeer hoogwaardige kwaliteit.

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 29 x 23 x 16 cm.
Materiaal: Koper, vuurverguld 24k. Absolute topklasse.
Gewicht: 2,7 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Te koop: 1299,00 euro. Laagste prijs nu: 1199,00 euro! (altaar niet bijgeleverd)

Bestellen/bezichtigen? 
Neem s.v.p. telefonisch contact met ons op voor meer informatie over beschikbaarheid en verzendopties.
Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Kwaliteit 
12-10-18

Perfect

Wat een mooie prachtige beelden. Ben erg gecharmeerd van dit exemplaar en gezicht. Hopelijk mijn ega ook ;).

    Schrijf uw recensie!

    Schrijf uw recensie

    Topstuk Amitabha Boeddha vuurverguld 29 cm

    Topstuk Amitabha Boeddha vuurverguld 29 cm

    Ook zonder goldface zijn deze beelden perfect! Een bijzonder krachtige en serene uitstraling. Het beeld is 24k vuurverguld en is van een zeer hoge kwaliteit. Indrukwekkende details. Handwerk.