Topstuk Amitabha Boeddha goldface 32 cm

BBE2049

Nieuw product

Dit Amitabha beeld is gemaakt door kunstenaars in Nepal en heeft een perfect gezicht! De goldface is handgeschilderd en het hele beeld is vuur verguld 24k goud. Bijzondere details rondom het hele beeld. 

Meer details

1 499,00 € incl. BTW

-100,00 €

1 599,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

Dit exclusieve kunstobject is van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Het bezit een prachtige goldface waar tevens goud in is verwerkt.

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 32 x 22 x 15 cm.
Materiaal: Koper, vuurverguld 24k. Topklasse. Gemaakt met de verloren wasmethode.
Gewicht: 3,3 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Te koop: 1599,00 euro. Nu laagste prijs: 1499,00 euro! (altaar niet bijgeleverd)

Bestellen/bezichtigen? 
Neem s.v.p. telefonisch contact met ons op voor meer informatie over beschikbaarheid en mogelijkheden voor bezichtiging.

Recensies

Kwaliteit 
03-07-18

Top

Uiteindelijk een ander beeld gekocht hier maar deze was mijn favoriet met dat supergezicht. Wie weet een andere keer, als de mogelijkheid er is ;).

    Schrijf uw recensie!

    Schrijf uw recensie

    Topstuk Amitabha Boeddha goldface 32 cm

    Topstuk Amitabha Boeddha goldface 32 cm

    Dit Amitabha beeld is gemaakt door kunstenaars in Nepal en heeft een perfect gezicht! De goldface is handgeschilderd en het hele beeld is vuur verguld 24k goud. Bijzondere details rondom het hele beeld.