Mandalay Boeddha beeld 116 cm

Nieuw product

Prachtig gedetailleerd Mandalay Boeddha beeld. Gemaakt van hout met vele spiegeltjes opgelegd. Mooie uitstraling in een bijzondere grootte.

Meer details

449,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

De Mandalay Boeddha wordt algemeen gezien als de Birmese interpretatie van de Boeddha. De Boeddhabeelden hebben meestal een jeugdig en lief gezicht. Het voorhoofd heeft een mooi gedecoreerde brede band. Het hoofd is bedekt met kleine krulletjes haar en is aan de bovenkant bijeengebonden tot de zogenaamde Ushnisha. De lotus ontbreekt meestal bij Boeddhabeelden uit de Mandalay periode. De Boeddha draagt een lang koninklijk gewaad (Uttarasanga). Dit is mooi gedecoreerd met gekleurde stukjes glas en voorzien van veel vouwen en gekrulde randen. De armen en borst zijn bij de staande beelden bedekt. De beide armen wijzen gestrekt naar beneden en houden de uiteinden van het gewaad vast. De linker schouder is bedekt met een mooi versierde sanghati. Soms houdt de Boeddha een medicinale myrobalan vrucht in zijn rechterhand, zo ook bij dit exemplaar. Dit soort Boeddha’s treft men in alle tempels aan zowel zittend als staand. Vaak zijn ze van hout en bedekt met bladgoud.

Mandalay werd gezien als het centrum van het Boeddhisme in Birma. Koning Mindon verplaatste de hoofdstad van Amarapura naar deze nieuwe plaats en noemde het de stad Mandalay. Deze locatie werd gekozen vanwege een voorspelling die zou zijn gedaan door Gautama Boeddha, waarin werd aangegeven dat op die plek een grote stad; een boeddhistische metropool, zou ontstaan en wel op het 2400-jarige jubileum van het Boeddhisme. Het politieke centrum van deze nieuwe stad had een perfecte geometrische vorm van een Boeddhistische Mandala, hierdoor werd de stad Mandalay genoemd. De Mandalay periode (1853-1948) liep ten einde toen de Birmanen onafhankelijkheid verkregen van de Engelsen. (Bron: met dank aan Aziatische kunst)

Hoogte: 116 cm
Materiaal: Hout met spiegel decoraties en andere bewerkingen. Volledig handwerk.
Gewicht: 11,7 kg.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Te koop: 449,00 euro.

Foto 1 is een schaduwfoto.
De andere foto's zijn gemaakt in de zon.
In werkelijkheid zijn kleurstellingen vaak net anders dan op foto's, dus kom eens kijken!

Dit beeld wordt niet verzonden. Neem gerust contact op voor een bezichtiging.

Dit beeld is ook te koop in de winkel, in samenwerking met Lindaslifestyle:

Bagijnhof 20
1671 CD Medemblik

Openingstijden:

Elke dag van 9.30 - 17.30 uur.
Gesloten op zondag en maandag.

Recensies

Schrijf uw recensie

Mandalay Boeddha beeld 116 cm

Mandalay Boeddha beeld 116 cm

Prachtig gedetailleerd Mandalay Boeddha beeld. Gemaakt van hout met vele spiegeltjes opgelegd. Mooie uitstraling in een bijzondere grootte.