Boeddha beeld op Tibetaanse troon 40 cm

BBE2072

Nieuw product

Een uniek altaar uit Tibet van maar liefst 40 cm! Handgeschilderd in Nepal door Tibetaanse vluchtelingen. Boeddha beeld brons is Amitabha. 

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

169,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

Materiaal: Brons met gouden gloed. Herkomst beeld is India. De neutrale uitstraling maakt de combinatie met de troon bijzonder.
Het altaar is handgeschilderd in prachtige kleuren en gemaakt van hout, afkomstig uit Nepal en geschilderd door Tibetaanse vluchtelingen die gevlucht zijn uit hun oorspronkelijke land.

Door het handwerk is ieder exemplaar uniek!

Grootte hxbxd: 15,5 x 12 x 7,5 cm (beeld)
Grootte hxbxd: 40 x 26 x 14 cm (altaar)
Grootte bxd: 19 x 11,5 cm (plateau beeld)

Gewicht: 2,0 kg! (incl. altaar)

Alleen te koop als set: 169,00 euro.

Wordt aangetekend verzonden.

Recensies

Kwaliteit 
23-01-19

Eenheid

Erg content met deze combi. Staat prachtig en ambachtelijk. Rust en kracht voor mij. Keurig advies en netjes geleverd. Dank voor cadeau. R.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Boeddha beeld op Tibetaanse troon 40 cm

Boeddha beeld op Tibetaanse troon 40 cm

Een uniek altaar uit Tibet van maar liefst 40 cm! Handgeschilderd in Nepal door Tibetaanse vluchtelingen. Boeddha beeld brons is Amitabha.