Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

BBE2078

Nieuw product

Stijlvol bronzen oldlook Rattanakosin Boeddha beeld uit Indonesië. Rijkelijk bewerkt en voorzien van een kroon en vele sieraden (keizerskleding). Twee kleuren patina!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

129,00 € incl. BTW

-31,00 €

160,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis en geschiedenis Rattanakosin

Het Koninkrijk Rattanakosin is één van de machtigste koninkrijken in de geschiedenis van Thailand of Siam. Het Koninkrijk Rattanakosin werd beschouwd als de vierde in termen van macht in het oude Thailand. Rattanakosin was erg populair vanwege de voortzetting van de Rattanakosin stijl, zelfs toen Bangkok de nieuwe hoofdstad van Siam werd. Rattanakosin werd ook het centrum van Boeddha afbeeldingen, Boeddha beelden en andere diverse sculpturen. De stijl van de Rattanakosin Boeddhist is heel anders dan die van Sukothai en de boeddhistische Lanna-stijl.

De Ayutthaya periode begon na de oprichting van Ayutthaya als hoofdstad door Koning Ramathibodi I (koning U Thong) in de 10e eeuw na Christus. De stad overleefden haar tweede nederlaag in de 18e eeuw met hulp van de Birmese troepen. De Boeddha beelden uit deze periode worden meestal gekenmerkt door het haarframe en twee kleine gesneden lijnen boven de bovenlip en de ogen. Boeddha beelden uit het tijdperk van Ayutthaya vallen in drie verschillende categorieën:

1. De Ayutthaya beginperiode: Kunst in de vroege periode van Ayutthaya werd beïnvloedt door Lopburi kunst. Boeddha beelden waren vaak van steen gemaakt.

2. De middelste Ayutthaya periode: Tegen die tijd hadden de Sukhothai kenmerken het grotendeels overgenomen. De bouw van grote Boeddha beelden werd erg populair en materialen varieerden van verguld brons naar baksteen en zelfs stucwerk. De houdingen waren zittend, liggend en staand.

3. De late Ayutthaya periode: In de latere periode werd het maken van bronzen Boeddha beelden in koninklijke kleding erg populair. Twee verschillende stijlen werden geleidelijk zichtbaar; een Boeddha in overvloedig versierde keizerskleding en een meer gematigde versie met een kroon of diadeem met flenzen die de beide oren bedekten. Het werd allemaal ook meer decoratiever voor de zittende Boeddha beelden zoals dit exemplaar betreft. 

Een mooi formaat met twee kleuren patina (bruin en goud kleur).

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 27,5 x 15 x 8 cm.
Materiaal: Brons.
Herkomst: Oost-Java, Indonesië.
Gewicht: Ruim 1,5 kg.
Te koop: Van 160,00 euro, voor 129,00 euro!

Doordat we soms meerdere exemplaren hebben kunnen inkopen kunnen er door het handwerk kleine verschillen zijn in afwerking t.o.v. de foto's.
Geen beeld is hetzelfde doordat het met de hand wordt gemaakt.

Recensies

Schrijf uw recensie

Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

Stijlvol bronzen oldlook Rattanakosin Boeddha beeld uit Indonesië. Rijkelijk bewerkt en voorzien van een kroon en vele sieraden (keizerskleding). Twee kleuren patina!