Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

BBE2091

Nieuw product

Stijlvol bronzen Rattanakosin Boeddha beeld uit Indonesië. Rijkelijk bewerkt en voorzien van een kroon en vele sieraden (keizerskleding). Zwarte patina met her en der een diepgroene oogopslag.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

119,00 € incl. BTW

-21,00 €

140,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis en geschiedenis

Het Koninkrijk Rattanakosin is één van de machtigste koninkrijken in de geschiedenis van Thailand of Siam. Het Koninkrijk Rattanakosin werd beschouwd als de vierde in termen van macht in het oude Thailand. Rattanakosin was erg populair vanwege de voortzetting van de Rattanakosin stijl, zelfs toen Bangkok de nieuwe hoofdstad van Siam werd. Rattanakosin werd ook het centrum van Boeddha afbeeldingen, Boeddha beelden en andere diverse sculpturen. De stijl van de Rattanakosin Boeddhist is heel anders dan die van Sukothai en de boeddhistische Lanna-stijl.

De Ayutthaya periode begon na de oprichting van Ayutthaya als hoofdstad door Koning Ramathibodi I (koning U Thong) in de 10e eeuw na Christus. De stad overleefden haar tweede nederlaag in de 18e eeuw met hulp van de Birmese troepen. De Boeddha beelden uit deze periode worden meestal gekenmerkt door het haarframe en twee kleine gesneden lijnen boven de bovenlip en de ogen. Boeddha beelden uit het tijdperk van Ayutthaya vallen in drie verschillende categorieën:

1. De Ayutthaya beginperiode: Kunst in de vroege periode van Ayutthaya werd beïnvloedt door Lopburi kunst. Boeddha beelden waren vaak van steen gemaakt.

2. De middelste Ayutthaya periode: Tegen die tijd hadden de Sukhothai kenmerken het grotendeels overgenomen. De bouw van grote Boeddha beelden werd erg populair en materialen varieerden van verguld brons naar baksteen en zelfs stucwerk. De houdingen waren zittend, liggend en staand.

3. De late Ayutthaya periode: In de latere periode werd het maken van bronzen Boeddha beelden in koninklijke kleding erg populair. Twee verschillende stijlen werden geleidelijk zichtbaar; een Boeddha in overvloedig versierde keizerskleding en een meer gematigde versie met een kroon of diadeem met flenzen die de beide oren bedekten. Het werd allemaal ook meer decoratiever voor de zittende Boeddha beelden zoals dit exemplaar betreft. 

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 27,5 x 15 x 8 cm.
Materiaal: Brons. Old look.
Herkomst: Indonesië.
Gewicht: Ruim 1,6 kg.
Te koop: Van 140,00 euro, voor 119,00 euro!

Doordat we soms diverse exemplaren op voorraad hebben, kunnen er ten opzichte van de foto's zeer kleine old look verschillen zijn vanwege het handwerk en afwerking.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

Rattanakosin Boeddha beeld brons 27 cm

Stijlvol bronzen Rattanakosin Boeddha beeld uit Indonesië. Rijkelijk bewerkt en voorzien van een kroon en vele sieraden (keizerskleding). Zwarte patina met her en der een diepgroene oogopslag.