Boeddha beeld marmer wit 40 cm

BBE2093

Nieuw product

Een zeer rustig ogend Boeddha beeld gemaakt van marmer maar met opvallende details! In wit marmer komen wij ze maar zelden tegen in dit mooie formaat.  

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

299,00 € incl. BTW

-70,00 €

369,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

De lotushouding, in het Sanskriet Padmasana, is de Oosterse variant van de kleermakerszit. Hindoes en boeddhisten mediteren veelal in deze houding. Het verschil met de kleermakerszit is dat de voeten op de knieën rusten. Zijn handen zijn gevouwen in de Dhyana Mudra. Het is het meditatieve gebaar, waarbij de handen ontspannen in elkaar rusten. Het symboliseert de diepste staat (Samadhi), waarbij het concrete bewustzijn is opgeheven. Deze houding nam Boeddha aan als hij onder de vijgenboom in diepe meditatie verzonk.

Zijn zithouding heet ook de Dhyana Asana, beiden de traditionele meditatiehouding van Boeddha. Deze houding staat voor de naar binnen gekeerde blik, voor rust en ontspanning in je hoofd. 

Het is ondoenlijk de benen zelf in deze houding te brengen, de handen moeten erbij helpen. De houding is moeilijk vol te houden voor iemand die hem niet van jongs af gewend is. 

Boeddha zelf wordt vaak in beelden of afbeeldingen weergegeven in de lotushouding. Ook in yoga is de lotushouding een veel voorkomende asana.

Aan deze houding wordt een gezonde werking toegeschreven in de hatha-yoga. Van de Padamasana wordt beweerd dat het goed is voor het openen van de heupengewrichten, knieën en enkels.

Door zijn gunstige afmetingen en prachtige details (zie de indrukwekkende lotus waar hij op zit) verdient dit beeld een mooie plaats in uw woning.

Eigenschappen

Op zich is het al een hele prestatie, want dit beeld is met de hand gehakt uit één blok wit marmer. In Birma, waar het beeld is gemaakt, heet marmer 'Sagyin', wat verwijst naar de Sagyin heuvels waar het marmer zelf vandaan komt. Het hakken van Boeddha beelden uit marmer is een eeuwenoude traditie in Birma/Myanmar. Tegenwoordig gaat dat nog bijna op dezelfde wijze als vroeger.

Afmetingen hxbxd: 39,5 x 23,1 x 18,4 cm.
Materiaal: Wit marmer. Vakwerk!
Gewicht: 12,8 kg!
Herkomst: Birma.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Te koop: Van 369,00, voor 299,00 euro!

Uiteraard is een bezichtiging op afspraak mogelijk.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Boeddha beeld marmer wit 40 cm

Boeddha beeld marmer wit 40 cm

Een zeer rustig ogend Boeddha beeld gemaakt van marmer maar met opvallende details! In wit marmer komen wij ze maar zelden tegen in dit mooie formaat.