Bodhisattva beeld brons 31 cm

BBE2094

Nieuw product

Deze meditatieve Bodhisattva beoefent de Apana mudra voor het bereiken van verlichting, innerlijke zuivering en reiniging van het lichaam. Old look beeld uit Nepal! Zeldzaam exemplaar.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

259,00 € incl. BTW

-100,00 €

359,00 € incl. BTW

Meer informatie

Wat is een Bodhisattva?

De Sanskriete term Bodhisattva is het equivalent van de Pali-term Bodhisatta. De term bodhisattva wordt in het Mahayana-boeddhisme gebruikt, terwijl Bodhisatta in het Theravada gebruikt wordt. In beide tradities verwijst het woord naar een wezen (sattva) dat naar verlichting (bodhi) streeft. De betekenis van het woord is echter in het Mahayana veranderd ten opzichte van de oudere leer van het Theravada. Deze nieuwe kijk op een bodhisattva is een van de voornaamste verschillen tussen het Mahayana en het Theravada-boeddhisme.

In wezen is ieder mens al verlicht omdat we het bestaan zelf zijn. En alles wat er is en alles wat doet IS dat bestaan zelf. We zijn het alleen vergeten door het binnendringen van ons ego, die denkt zelf een afgescheiden individu te zijn. Volgens diverse stromingen is het belangrijk om te mediteren daar er tijdens meditatie een diep inzicht kan ontstaan wat 'ontwaken' heet. Het wakker worden van de droom van afgescheidenheid wat uiteindelijk kan leiden naar innerlijke vrijheid. Dit beeld laat deze meditatieve staat zien in al haar schoonheid met een prachtig serene gezichtsuitdrukking.

De Apana mudra

De houding met de rechterhand verwijst naar de Apana mudra. Deze houding staat voor de 'innerlijke zuivering'. Het brengt het wezen in een diepe en kalme staat. Er ontstaat een balans tussen lichaam en denken.

Deze mudra kan tevens helpen om te gaan met lastige emotionele situaties of stemmingswisselingen. Het geeft energie en zelfvertrouwen en helpt bij het ontwikkelen van geduld, acceptatie, evenwicht en harmonie. Het stimuleert het afvoeren van giftige stoffen uit het lichaam en heeft het een positief effect op de galblaas (yoga visie).

Kortom, een prachtig Nepalees bronzen beeld met een bijzonder symboliek. Zeker als meditatie een belangrijke rol in je leven speelt.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 31 x 21 x 16 cm.
Materiaal: Brons, enigszins groene opslag, rood gepoederd met gekleurde reis steentjes. Handwerk. Old look.
Gewicht: 4,1 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Eind 20e eeuw, import Nepal 2019.
Te koop: Van 359,00, voor 259,00 euro!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Bodhisattva beeld brons 31 cm

Bodhisattva beeld brons 31 cm

Deze meditatieve Bodhisattva beoefent de Apana mudra voor het bereiken van verlichting, innerlijke zuivering en reiniging van het lichaam. Old look beeld uit Nepal! Zeldzaam exemplaar.