Bronzen Amitabha Boeddha beeld 43 cm

Gebruikt

Prachtige grote Amitabha Boeddha met vele subtiel verwerkte details. Opvallend gepatineerd in drie kleuren.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

599,00 € incl. BTW

-71,00 €

670,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

Dit exclusieve beeld is bijzonder gepatineerd.

Materiaal: Brons, kleuren goud, donkerbruin en groene accenten.
Afmetingen hxbxd: 43 x 31 x 21 cm.
Gewicht: 10,4 kg!
Te koop: Van 670,00 euro, voor 599,00 euro.

Wordt aangetekend verzonden, kan ook worden bezichtigd en opgehaald.

Recensies

Kwaliteit 
26-12-16

Bijzonder

Opvallend dat jullie veel mooie beelden hebben. Meestal zie ik ze overal van plastic maar ik zoek iets bijzonders. Deze hoort bij mijn favorieten. Alvast bedankt.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Bronzen Amitabha Boeddha beeld 43 cm

Bronzen Amitabha Boeddha beeld 43 cm

Prachtige grote Amitabha Boeddha met vele subtiel verwerkte details. Opvallend gepatineerd in drie kleuren.