Topstuk Maitreya Boeddha beeld 34 cm

BBE2118

Gebruikt

Dit Nepalese Maitreya Boeddha beeld is van hoge kwaliteit en heeft een bijzondere prijs! De goldface is handgeschilderd en tevens zijn er over het beeld gekleurde accessoires aangebracht. Maitreya wordt gezien als de nieuwe wereldleider. Kom eens kijken op afspraak!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

699,00 € incl. BTW

-200,00 €

899,00 € incl. BTW

Meer informatie

Wat is de betekenis van Maitreya?

Maitreya is de persoonlijke naam van de nieuwe wereldleraar. De christenen verwachten eerst de komst van de bedrieger die zich voor Christus zal uitgeven en velen zal misleiden: het Beest, en pas daarna de Wederkomst van Christus, de joden de Messias, moslims de Imam Mahdi, de hindoes Kalki avatar of Krishna en de boeddhisten Maitreya Boeddha.

Men gelooft dat de Maitreya geboren zal worden nadat de boeddhistische leer van Gautama Boeddha geheel vergeten is. De Maitreya zal in slechts zeven dagen de verlichting bereiken.

Volgens de profetie zal de komst van de tweede Boeddha een eind aan oorlog, hongersnood en ziekte maken en een nieuwe samenleving gebaseerd op tolerantie en liefde creëren.

De houding is de Dharmachakra Mudra, wordt ook wel het gebaar van de prediker genoemd. Bij deze mudra worden beide handen voor de borst gehouden. De rechter wat hoger dan de linker.

Het lijkt alsof zij het rad van de leer draaien, want de ene hand wijst met de binnenkant naar het lichaam en de andere van het lichaam weg. De duimen en de wijsvingers van beide handen raken elkaar zodanig dat ze een cirkel vormen. De linker middelvinger raakt de plaats waar de duim en wijsvinger van de rechterhand de cirkel vormen.

Deze mudra symboliseert het moment waarop Boeddha het rad van de leer voor het eerst in beweging bracht. Het rad zelf, dat op de Indische vlag te zien is, symboliseert de leer van de volmaakte.

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

Materiaal: Koper, verloren wasmethode, vuurverguld met laagje 24k goud, goldface (laagje goud in het gezicht) en handgeschilderd.
H x B x D: 34 x 19 x 17 cm.
Gewicht: 4,2 kg.
Herkomst: Nepal, gemaakt door kunstenaars.
Leeftijd: Eind 20e eeuw, begin 21e eeuw.
Te koop: 899,00 euro, nu 699,00 euro!
Actie: Wordt tijdelijk gratis verzonden binnen Nederland*.

*Dit soort beelden worden bij voorkeur niet verzonden. Wij laten het beeld graag aan u zien, dan voelt en ziet u wat u koopt.
Tevens is verzenden kwetsbaarder.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Topstuk Maitreya Boeddha beeld 34 cm

Topstuk Maitreya Boeddha beeld 34 cm

Dit Nepalese Maitreya Boeddha beeld is van hoge kwaliteit en heeft een bijzondere prijs! De goldface is handgeschilderd en tevens zijn er over het beeld gekleurde accessoires aangebracht. Maitreya wordt gezien als de nieuwe wereldleider. Kom eens kijken op afspraak!