Happy Boeddha beeld 23 cm

Z13076B-M30

Nieuw product

Happy Boeddha, ook wel de lachende Boeddha in gouden kleurstelling en bekleed met vrolijk gekleurde stof.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

39,95 € incl. BTW

Meer informatie

De dikbuik Boeddha komt van oorsprong uit China en wordt in het chinees ook wel Pu-Tai genoemd (in het Japans Hotei). Volgens de legende was Pu-Tai-Ho-Shang een Chinese zenmeester (monnik) die zeer gelukkig en zonder zorgen door China rondtrok om het Boeddhisme te verspreiden. Hij was hierbij vaak omringd door kinderen en werd geëerd om zijn enorme blijdschap en gulheid, wat hem ook zijn bijnaam 'Happy Boeddha' opleverde. Na zijn dood werd hij vereerd als volksheld, vruchtbaarheidsgod en brenger van geluk.

De hedendaagse Chinese Boeddhabeelden stammen nog steeds af van deze aloude legende en zijn te herkennen aan zijn dikke buik, gulle lach, kale kop en lange oorlellen. Zijn lange oorlellen duiden op zijn aristocratische afkomst. Er wordt gezegd dat je nog meer geluk zult ontvangen als je hem regelmatig over zijn dikke buik wrijft.

De Happy Boeddha staat voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Door deze symboliek is deze Boeddha een geliefd cadeau. Ook draagt deze Boeddha vaak nog attributen met zich mee met ieder een eigen symbolische betekenis, deze maken het een cadeau met een bijzondere betekenis.

De schildpad waar hij op staat, staat symbool voor een lang leven.
Zijn attributen staan voor rijkdom (waaronder het goudklompje, Yuan Bao).

Afmetingen hxbxd: 23 x 16 x 12 cm.
Materiaal: Polystone.
Herkomst: China
Te koop: 39,95 euro.

Recensies

Kwaliteit 
24-07-16

Wauw.

Hoi, bedankt voor de snelle levering! En het lekkere presentje erbij. Erg blij met deze vrolijkerd in huis. Hij is prachtig.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Happy Boeddha beeld 23 cm

Happy Boeddha beeld 23 cm

Happy Boeddha, ook wel de lachende Boeddha in gouden kleurstelling en bekleed met vrolijk gekleurde stof.