Topstuk Chenrezig beeld koper met goldface

CB4011

Nieuw product

Prachtig uniek exemplaar van Chenrezig! Rijkelijk versierd en bewerkt. Beeld is gemaakt van koper in Nepal. Zeer hoge kwaliteit.

Meer details

1 799,00 € incl. BTW

-100,00 €

1 899,00 € incl. BTW

Meer informatie

Chenrezig is de Boeddha van Mededogen.

Boeddhisten symboliseren 'medeleven en mededogen' in de prachtige vorm 'Chenrezig', de belichaming van grenzeloze liefde, vriendelijkheid en mededogen.

Elke persoon wiens hart wordt bewogen door liefde en mededogen, die diep en oprecht handelt ten behoeve van een ander persoon, dier of een deel van de natuurlijke wereld zonder aandacht voor roem, winst, maatschappelijke positie of erkenning, drukt de essentie van Chenrezig uit.

Liefde en compassie zijn de echte tekenen die de aanwezigheid van Chenrezig openbaren.

Chenrezig is misschien wel de meest populaire van alle boeddhistische godheden, met uitzondering van de Boeddha zelf. Hij is geliefd in de hele boeddhistische wereld en is bekend onder verschillende namen in verschillende landen. Bijvoorbeeld Avalokiteshvara in het oude Sanskriet (India), als Kuan-yin in China, als Kannon in Japan. Chenrezig is zijn naam in de Tibetaanse taal. Chenrezig heeft vele verschijningsvormen. Van twee armen tot 1000 armen, met een hoofd of met diverse hoofden in een voorstelling. Ook zijn geslacht is divers. Zo is hij als Kuan-yin in China een vrouwelijke manifestatie. Als Chenrezig is hij mannelijk.

Chenrezig wordt beschouwd als de beschermheilige Bodhisattva van Tibet, en zijn meditatie wordt beoefend in alle grote lijnen van het Tibetaanse boeddhisme. Enkele van de meest gerespecteerde meditatie meesters (lama's), zoals de Dalai Lama en de Karmapa, worden beschouwd als levende Boeddha's. Zo wordt verondersteld dat de Dalai Lama de levende manifestatie van Chenrezig is.

In zijn handen voor het hart houdt hij een juweel vast, een symbool van universele liefde en mededogen. Met dit symbool wil hij alle wezens ten goede komen. De kwaliteit van de geest van Chenrezig is nooit los geweest van de alles doordringende staat van diepgaande wijsheid.

In zijn uiterlijke rechterhand houdt Chenrezig een kralensnoer vast om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Dit symboliseert dat er niet één moment is waarop Chenrezig alle levende wezens niet ten goede zou komen. 

In de buitenste linkerhand Chenrezig houdt hij een lotusbloem vast. Dit symboliseert dat Chenrezig actief anderen ondersteunt die het nodig hebben voor bijvoorbeeld geestelijk welzijn, levensomstandigheden en vaardigheden om verlichting te realiseren.

Zijn mantra is "Om Mani Padme Hum" vertaald als "De parel in de lotus" betekent de ondeelbaarheid van mededogen en wijsheid.

Dit beeld is een topstuk van zeer hoge kwaliteit en in details uniek doordat het gemaakt is met de verloren wasmethode. Het is meesterlijk bewerkt door kunstenaars in Nepal. Vuurverguld 24k goud en prachtige handgeschilderde goldface.

Eigenschappen

H x B x D: 38 x 16,5 x 21 cm.
Gewicht: 6,1 kg.
Materiaal: Koper. Het beeld is helemaal vuurverguld met 24k goud en ingelegd met diverse stenen. Goldface 24k en handbeschilderd. Zeer hoge kwaliteit afwerking.
Afkomst: Nepal.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Staat: Nieuw.
Te koop: 1799,00 euro.

Interesse dit beeld? Informeer naar de huidige beschikbaarheid.

Recensies

Kwaliteit 
12-02-17

Juweeltje

Prachtig. Ik kan niet anders zeggen...

    Schrijf uw recensie!

    Schrijf uw recensie

    Topstuk Chenrezig beeld koper met goldface

    Topstuk Chenrezig beeld koper met goldface

    Prachtig uniek exemplaar van Chenrezig! Rijkelijk versierd en bewerkt. Beeld is gemaakt van koper in Nepal. Zeer hoge kwaliteit.