Chenrezig beeld brons stonework 28 cm

CB4019

Nieuw product

Een stonework bronzen Chenrezig beeld zien we niet vaak. Maar we zijn er eentje tegengekomen, en wat voor een! Vele uren handwerk zijn zichtbaar nadat het beeld werd gegoten. Het symbool van medeleven en mededogen wordt op deze manier waardevol bekrachtigt. 

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

279,00 € incl. BTW

-51,00 €

330,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Chenrezig is de Boeddha van Mededogen.

Boeddhisten symboliseren 'medeleven en mededogen' in de prachtige vorm 'Chenrezig', de belichaming van grenzeloze liefde, vriendelijkheid en mededogen.

Elke persoon wiens hart wordt bewogen door liefde en mededogen, die diep en oprecht handelt ten behoeve van een ander persoon, dier of een deel van de natuurlijke wereld zonder aandacht voor roem, winst, maatschappelijke positie of erkenning, drukt de essentie van Chenrezig uit.

Liefde en compassie zijn de echte tekenen die de aanwezigheid van Chenrezig openbaren.

Chenrezig is misschien wel de meest populaire van alle boeddhistische godheden, met uitzondering van de Boeddha zelf. Hij is geliefd in de hele boeddhistische wereld en is bekend onder verschillende namen in verschillende landen. Bijvoorbeeld Avalokiteshvara in het oude Sanskriet (India), als Kuan-yin in China, als Kannon in Japan. Chenrezig is zijn naam in de Tibetaanse taal. Chenrezig heeft vele verschijningsvormen. Van twee armen tot 1000 armen, met een hoofd of met diverse hoofden in een voorstelling. Ook zijn geslacht is divers. Zo is hij als Kuan-yin in China een vrouwelijke manifestatie. Als Chenrezig is hij mannelijk.

Chenrezig wordt beschouwd als de beschermheilige Bodhisattva van Tibet, en zijn meditatie wordt beoefend in alle grote lijnen van het Tibetaanse boeddhisme. Enkele van de meest gerespecteerde meditatie meesters (lama's), zoals de Dalai Lama en de Karmapa, worden beschouwd als levende Boeddha's. Zo wordt verondersteld dat de Dalai Lama de levende manifestatie van Chenrezig is.

In zijn handen voor het hart houdt hij een juweel vast, een symbool van universele liefde en mededogen. Met dit symbool wil hij alle wezens ten goede komen. De kwaliteit van de geest van Chenrezig is nooit los geweest van de alles doordringende staat van diepgaande wijsheid.

In zijn uiterlijke rechterhand houdt Chenrezig een kralensnoer vast om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Dit symboliseert dat er niet één moment is waarop Chenrezig alle levende wezens niet ten goede zou komen. 

In de buitenste linkerhand Chenrezig houdt hij een lotusbloem vast. Dit symboliseert dat Chenrezig actief anderen ondersteunt die het nodig hebben voor bijvoorbeeld geestelijk welzijn, levensomstandigheden en vaardigheden om verlichting te realiseren.

Zijn mantra is "Om Mani Padme Hum" vertaald als "De parel in de lotus" betekent de ondeelbaarheid van mededogen en wijsheid 

Een compact en zwaar kunstwerkje in uw woonomgeving, met een eigen symboliek.

Eigenschappen

H x B x D: 27,8 x 22,5 x 17 cm.
Gewicht: 3,8 kg.
Materiaal: Brons, stonework art.
Afkomst: India.
Staat: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 330,00 voor 279,00 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Chenrezig beeld brons stonework 28 cm

Chenrezig beeld brons stonework 28 cm

Een stonework bronzen Chenrezig beeld zien we niet vaak. Maar we zijn er eentje tegengekomen, en wat voor een! Vele uren handwerk zijn zichtbaar nadat het beeld werd gegoten. Het symbool van medeleven en mededogen wordt op deze manier waardevol bekrachtigt.