Topstuk Chenrezig beeld goldface 34 cm

CB4020

Gebruikt

Zeg nou zelf, is het geen pronkstuk om te zien? Koperen Chenrezig beeld op lotus. Handgeschilderd gezicht met laagje goud. Uniek kunstwerk uit Nepal. Ongeveer 20 jaar oud. Superprijs!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

699,00 € incl. BTW

-250,00 €

949,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis: Chenrezig is de Boeddha van Mededogen

Boeddhisten symboliseren 'medeleven en mededogen' in de prachtige vorm 'Chenrezig', de belichaming van grenzeloze liefde, vriendelijkheid en mededogen.

Elke persoon wiens hart wordt bewogen door liefde en mededogen, die diep en oprecht handelt ten behoeve van een ander persoon, dier of een deel van de natuurlijke wereld zonder aandacht voor roem, winst, maatschappelijke positie of erkenning, drukt de essentie van Chenrezig uit.

Liefde en compassie zijn de echte tekenen die de aanwezigheid van Chenrezig openbaren.

Chenrezig is misschien wel de meest populaire van alle boeddhistische godheden, met uitzondering van de Boeddha zelf. Hij is geliefd in de hele boeddhistische wereld en is bekend onder verschillende namen in verschillende landen. Bijvoorbeeld Avalokiteshvara in het oude Sanskriet (India), als Kuan-yin in China, als Kannon in Japan. Chenrezig is zijn naam in de Tibetaanse taal. Chenrezig heeft vele verschijningsvormen. Van twee armen tot 1000 armen, met een hoofd of met diverse hoofden in een voorstelling. Ook zijn geslacht is divers. Zo is hij als Kuan-yin in China een vrouwelijke manifestatie. Als Chenrezig is hij mannelijk.

Chenrezig wordt beschouwd als de beschermheilige Bodhisattva van Tibet, en zijn meditatie wordt beoefend in alle grote lijnen van het Tibetaanse boeddhisme. Enkele van de meest gerespecteerde meditatie meesters (lama's), zoals de Dalai Lama en de Karmapa, worden beschouwd als levende Boeddha's. Zo wordt verondersteld dat de Dalai Lama de levende manifestatie van Chenrezig is.

In zijn handen voor het hart houdt hij een juweel vast, een symbool van universele liefde en mededogen. Met dit symbool wil hij alle wezens ten goede komen. De kwaliteit van de geest van Chenrezig is nooit los geweest van de alles doordringende staat van diepgaande wijsheid.

In zijn uiterlijke rechterhand houdt Chenrezig een kralensnoer vast om mantra's te tellen die gereciteerd worden. Dit symboliseert dat er niet één moment is waarop Chenrezig alle levende wezens niet ten goede zou komen. 

In de buitenste linkerhand Chenrezig houdt hij een lotusbloem vast. Dit symboliseert dat Chenrezig actief anderen ondersteunt die het nodig hebben voor bijvoorbeeld geestelijk welzijn, levensomstandigheden en vaardigheden om verlichting te realiseren.

Zijn mantra is "Om Mani Padme Hum" vertaald als "De parel in de lotus" betekent de ondeelbaarheid van mededogen en wijsheid.

Dit beeld is van een hoge kwaliteit en in details uniek doordat het gemaakt is met de verloren wasmethode. Het is rijkelijk en vakkundig bewerkt door kunstenaars in Nepal. Dun laagje vuurverguld 24k goud en prachtige handgeschilderde goldface.

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

H x B x D: 33,5 x 24 x 15 cm.
Gewicht: 3,9 kg.
Materiaal: Koper, vuurverguld met laagje 24k goud en ingelegd met gekleurde versieringen. Goldface 24k en handbeschilderd. Hoge kwaliteit afwerking.
Afkomst: Nepal.
Leeftijd: Eind 20e, begin 21e eeuw.
Staat: Gezien leeftijd in een zeer goede staat.
Te koop: 949,00 euro. SUPER prijs: 699,00 euro!

We hebben de voorkeur dat u het beeld zou kunnen bezichtigen zodat u exact ziet (kleurstellingen met name) en voelt wat u koopt. 
Tevens is verzenden kwetsbaarder.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Topstuk Chenrezig beeld goldface 34 cm

Topstuk Chenrezig beeld goldface 34 cm

Zeg nou zelf, is het geen pronkstuk om te zien? Koperen Chenrezig beeld op lotus. Handgeschilderd gezicht met laagje goud. Uniek kunstwerk uit Nepal. Ongeveer 20 jaar oud. Superprijs!