Ganesha tempel brons beeld 46 cm

GB5038

Nieuw product

Ruim 19 kg is deze massief bronzen voorstelling van Ganesha in tempelachtige sfeer! Visueel op troon waarbij Sarasvati en Lakshmi hem aan weerszijden vergezellen. Een zeldzame weergave en daardoor natuurlijk uniek in huis! Zeer interessante aanbieding.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

749,00 € incl. BTW

-150,00 €

899,00 € incl. BTW

Meer informatie

Wie is Ganesha?

Ganesha is een Hindoestaanse godheid, die hindernissen weg neemt. Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is de beschermheilige voor reizigers. Tot Ganesha wordt gebeden als men aan iets nieuws wil beginnen of als men gaat verhuizen. Ganesha wordt vaak afgebeeld met een grote blote buik, heeft een rat aan zijn voeten en heeft een olifanten hoofd. Op zijn hoofd, heeft hij tussen zijn ogen boven zijn slurf, een symbool staan dat iets weg heeft van een drie, dit is het Ohm teken.

Ohm is de klank ofwel de vibratie waaruit het heelal is ontstaan en staat ook bekend als het spirituele teken. Deze klank wordt vaak bij meditaties gebruikt.

Drie eenheid

Bij diverse andere Ganesha beelden op onze website staat uitvoering beschreven wat de diepgaande betekenis is van zijn voorstelling.
Dit beeld verdient een andere aandacht omdat het meer bevat dan we gemiddeld zien. Aan weerszijden staan Sarasvati (rechts) en Lakshmi (links) en heeft het geheel een indrukwekkende tempelsfeer. Het bijzondere is dat zij zelden samen worden gezien op dezelfde plek en dat is nu wel het geval.

Wanneer er rijkdom verschijnt in het leven, kan het zijn dat de focus steeds meer en meer op deze rijkdom wordt gevestigd. Dat verlangen zorgt voor lijden en Sarasvati (vrede) verlaat ons.
Als we anderzijds de focus en aandacht juist teveel leggen op intelligentie en de 'materiële aspecten' van onze natuur gaan vermijden zoals gezondheid, kleding, voedsel, een huis, of familie, verlaat Lakshmi (welvaart) ons. Ook dat kan zorgen voor lijden en leegte.

Er is dus behoefte aan evenwicht en balans.

Ganesha balanceert beiden. Hij is slim en deskundig, de voorspoed. Hij is het anker dat de twee rivaliserende ideeën tegelijk stabiliseert, rijkdom en vrede.

Dus in een afbeelding waar Lakshmi, Ganesha en Saraswati worden afgebeeld, is het idee belichaamd van welvaart, voorspoed en tevredenheid. Wanneer de drie vormen samen resoneren, vinden we geluk en vrede. Daarom lichten we lampen op bij Deepavali (Divali), wanneer de donkerste nacht van het jaar arriveert (Amavasya), en aanbidden deze drie godheden samen om materiële welvaart en tevredenheid te verwelkomen.

Ganesha als muzikant

Onderaan het beeld is Ganesha zichtbaar waarbij hij diverse instrumenten bespeelt in de tempelsfeer.
Ganesha is een kunstkenner en houdt van dans en muziek. Daarom zie je Ganesha ook wel eens dansend afgebeeld worden (zie elders in onze winkel).
Ganesha, ook wel Ganapati genoemd, is het symbool voor kennis en wijsheid. Wanneer hij een muziekinstrument bespeelt symboliseert hij hiermee dat men de kunst van toewijding en oefening moet beheersen, alvorens je daadwerkelijk muziek kunt maken vanuit je hart.  

Ook in het leven zijn er veel relaties die we bewust en onbewust ontwikkelen. Denk aan de relatie met ouders, vrienden en familie. Evenals relaties met studiegenoten of collega's.
Om voor een soepele synchronisatie in al deze relaties te zorgen, moet men de subtiele kunst van geduld en liefdevolle oefening kennen, zodat na een tijd deze relatievormen tot een hoger niveau zullen worden getild.

Dergelijke afbeeldingen waarin Ganesha zijn instrumenten bespeelt, herinneren ons eraan om deze liefdevolle aandacht te blijven geven en uit te voeren zodat meer verbindingen vanuit het hart ontstaat, en tegenslagen met wijsheid worden benaderd.

Deze bijzondere weergave van Ganesha zit vol met prachtige symbolieken en is een waardevolle aanwinst in het leven.

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 46,5 x 31 x 14,5 cm.
Materiaal: Brons, bruine en gouden patina.
Gewicht: 19,1 kg!!
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 899,00 euro, supertempelprijs voor 749,00 euro!

Vanwege het gewicht hebben we de voorkeur dat u het beeld eerst bezichtigd. U ziet en voelt dan in werkelijkheid wat u koopt. Neem gerust contact met ons op voor een bezichtiging.

Mocht bezichtigen niet mogelijk zijn dan wordt het beeld aangetekend verzonden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Ganesha tempel brons beeld 46 cm

Ganesha tempel brons beeld 46 cm

Ruim 19 kg is deze massief bronzen voorstelling van Ganesha in tempelachtige sfeer! Visueel op troon waarbij Sarasvati en Lakshmi hem aan weerszijden vergezellen. Een zeldzame weergave en daardoor natuurlijk uniek in huis! Zeer interessante aanbieding.