Dansende Shiva beeld brons Bali 64 cm

SHB11018

Gebruikt

VERKOCHT. Dit voortreffelijke beeld van de dansende Shiva is ongeveer 35-40 jaar oud en zijn verschijning in deze vorm en kleurstelling is buitengewoon. Ook de grootte maakt dit beeld onvergelijkelijk. Zeldzaam exemplaar.

Meer details

649,00 € incl. BTW

-140,00 €

789,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Dit prachtige beeld van Shiva in volledige dans, met een stralende krans achter zijn hoofd. Zijn acht armen zijn gespreid als de zon.

In zijn acht handen houdt hij naast zes kandelaren (niet bedoeld voor waxinelichtjes) bijvoorbeeld een waterketel of waterpot (Kamandalu) vast. Het symboliseert het vasthouden en dragen van ieders levenselixir.

Een vajrahet symbool van licht en ook van de onverwoestbare kracht van mededogen.

Een vlam die staat voor de vernietiging (voor een nieuwe schepping mogelijk wordt).

Ook heeft Shiva een bel (Ghanta) vast. Deze staat symbool voor de oerklank waaruit schepping is ontstaan. Als wapen in handen van Shiva jaagt de klank de vijanden angst aan.

Een drietand (Trishul). Deze staat voor de drie prana stromen (levensenergieën), I
da, pingala en shushumna, die ervoor zorgen dat wij als zielen een menselijk bestaan kunnen hebben op aarde. Wij mensen hebben de drie kwaliteiten van het Goddelijke allemaal in ons. De kracht om te creëren, om te onderhouden en te veranderen/vernietigen/transformeren.

Shiva danst met een been omhoog en houdt hij de lange staart van een cobra vast.  De cobra symboliseert de macht die hij over de meeste dodelijke wezens heeft. Slangen worden ook gebruikt om reïncarnatie te symboliseren. Hun natuurlijke proces van het verliezen van de huid is symbolisch voor de mensenzielen die overgaan van het ene leven naar het andere bestaan.  

Shiva heeft op zijn voorhoofd het derde oog van de kennis en danst op de cobra en de lotus.

Shiva heeft een warme en open glimlach met een mooie goddelijke halo achter zijn hoofd. Shiva heeft een brons messing basis en bijzondere patina. Zijn rechterbeen is verhoogd door zijn dans dat de sculptuur een verfijnde uitstraling geeft. Een prachtige voorstelling van Lord Shiva wat ons betreft!

Het beeld is gemaakt in Indonesië (Bali). Deze verschilt van de Indiase stijl in deze pose daar Nataraja acht handen in plaats van slechts vier handen heeft.

Afmetingen hxbxd: 64 x 49 x 17 cm.
Gewicht: 6,1 kg.
Materiaal: Brons/messing mix. Handwerk.
Herkomst: Bali, Indonesië.
Leeftijd: Rond 1983.
Staat: In goede staat.
Te koop: Verkocht. 

Een beeld kiest jou, je hoeft zelf niet een beeld te kiezen.
Zo weet je wanneer je het juiste stuk gevonden hebt, 

doordat het beeld je hart heeft aangeraakt en
een warmte met glimlach ontstaat.

Recensies

Schrijf uw recensie

Dansende Shiva beeld brons Bali 64 cm

Dansende Shiva beeld brons Bali 64 cm

VERKOCHT. Dit voortreffelijke beeld van de dansende Shiva is ongeveer 35-40 jaar oud en zijn verschijning in deze vorm en kleurstelling is buitengewoon. Ook de grootte maakt dit beeld onvergelijkelijk. Zeldzaam exemplaar.