Kwan Yin beeld brons zilverkleur 25 cm

Q6016

Gebruikt

Zelden zie je een weergave van Kwan Yin met discipel en zelden in een zilveren patina. Deze voorstelling is bijzonder en ongeveer 25 jaar oud. Collector's item!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

189,00 € incl. BTW

-31,00 €

220,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Kwan Yin, ook wel Quan Yin Guanyin of Kannon.

Quan Yin, godin van genade en liefde, is de steun, gids en beschermster van alle levende wezens. Zij is de belichaming van goddelijk mededogen en haar naam "zij die geluiden ziet" betekent zoveel als "zij die de gebeden en hartenkreten van de mensen als beeldverschijning ziet en te hulp schiet". Zij helpt ons bij het laten varen van de controle, laat onderdrukte gevoelens stromen, brengt tolerantie en medeleven, en staat ons bij bij het ontplooien en aanvaarden van onze zachte vrouwelijke kant. Ze is tevens de patrones van vrouwen en incarnerende kinderen.

Quan Yin de elegante godin van mededogen, is de populairste en meest wijdverbreide van alle Chinese goden. Zij wordt aangeroepen door vrouwen die een kind willen krijgen en in tijden van ziekte en tegenslag. Zij is de schepper, de verpersoonlijking van het mededogen, een vriend en bemiddelaar. Zij is de grote godin van het leven zelf.

Quan Yin overschrijdt alle religieuze grenzen. Ze is te vinden in bijna elke daoïstische tempel en prijkt op vrijwel elke daoïstische heilige berg. Ze staat in bijna alle boeddhistische tempels, wordt vereerd in het shintoïsme, en zelfs in het christendom weet men wie ze is en wat haar betekenis is.

De vaas met puur water (reddend water en wordt door haar op de aarde gegoten, waardoor mensen uit gevaar worden gered) in de hand.

Ze brengt de kracht van genade, liefde, vergeving en healing naar deze aarde. Haar kleuren zijn wit en lavendel, haar bloem is de vijfbladige lotus.

Naast haar een discipel die zijn handen in de namaakara mudra heeft gebracht. De Namaskara mudra is het gebaar van groet, gebed en verering. Deze wordt ook wel Anjali mudra genoemd. Het is afgeleid van het woord Anj. Dit betekent aanbidden, eren, vieren en zalven.

Er wordt gezegd dat een beeltenis van Quan Yin in huis voorspoed en geluk brengt.

Dit beeld is in oud zilveren kleur gepatineerd. 

Eigenschappen

H x B x D: 25 x 15 x 13 cm.
Materiaal: Brons.
Herkomst: Thailand.
Leeftijd: Rond 1994-1997.
Staat: In goede staat gezien leeftijd. Dit exemplaar wordt voor de eerste keer voor verkoop aangeboden.
Gewicht: 1,85 kg.
Te koop: Van 220,00, voor 189,00 euro!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Kwan Yin beeld brons zilverkleur 25 cm

Kwan Yin beeld brons zilverkleur 25 cm

Zelden zie je een weergave van Kwan Yin met discipel en zelden in een zilveren patina. Deze voorstelling is bijzonder en ongeveer 25 jaar oud. Collector's item!