Kwan Yin beeld brons 14 armen 41 cm

Q6022

Nieuw product

Prachtige Kwan Yin staand op een draak, symboliek voor bijvoorbeeld onderdrukte gevoelens. Een enorme veelzijdigheid aan symboliek en zeldzaam in Nederland. Boven haar hoofd houdt ze de Amitabha Boeddha vast.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

299,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis Kwan Yin

Kwan Yin, oorspronkelijk bekend als Avalokiteswara (de Heer die omziet), is een zeer vereerde manifestatie van de Boeddha die voorkomt in de Chinese geschriften rond 400 n.Chr.
Kwan Yin betekent "iemand die de kreten van de wereld hoort" en verpersoonlijkt het mededogen van de Boeddha voor de behoeftigen. Zij is de belichaming van het yin-principe.
Zij wordt meestal voorgesteld als een jonge vrouwelijke godheid, maar zij heeft de macht om elke vorm aan te nemen die nodig is om haar gelofte uit te voeren, namelijk om op elke manier te verschijnen die nodig is om wezens uit het lijden te leiden. Ze wordt vaak afgebeeld met een vaas die het water van mededogen, de lotusbloem van verlichting of het juweel van de drie schatten bevat. De 1000 armen vertegenwoordigen haar vele attributen. 

Vanaf de tijd van de Ming Dynastie (1368-1644), werd Quan Yin uitsluitend afgebeeld als een mooie jonge vrouw. Tot op de dag van vandaag is Quan Yin in vrouwelijke gedaante de manier waarop de Bodhisattva wordt afgebeeld in China, maar ook in Korea, Japan, Vietnam, Myanmar, Thailand, Cambodja en andere boeddhistische landen van Zuidoost-Azië.

In het midden heeft zij haar handen tegen elkaar gevouwen. Deze Namaskara mudra is het gebaar van groet, gebed en verering
Veel handen dragen symbolieken met zich mee. De meest voorkomende zijn bij Kwan Yins bijvoorbeeld de Levensspiraal of Unalome (symbool voor de reis naar Verlichting). Een kruik met mangobladeren of Purna-Kalasha (geeft positieve energie). De nachtlotus of Rajani Padma (symbool van zuiverheid). De soetrarol of Hokyo (hulp bij diep studeren). Het Dharmawiel of Dharmachakra (symbool voor de Dharma). De drieparel of Triratna (drie-eenheid Boeddha, Dharma en Sangha). Het boek of Pustaka (symbool voor Wijsheid). Een goudklomp (symbool van welvaart). De vliegen verjager of Chamaru (teken van waardigheid). De parel of Cintamani (wens vervullend Juweel).

Ze wordt gezien als de oergodin van oneindige genade. De godin van compassie, wijsheid, mededogen en erbarmen.
Haar naam betekent: “Zij die naar de geluiden van de wereld luistert”. Daarom luistert ze barmhartig naar de noden en het leed van de mensheid. Kwan Yin opent op zachte, liefdevolle manier de energie van het hart. In het Mahayana Boeddhisme kan ze anderen actief bijstaan op het pad naar verlichting.

Boven heeft zij met twee handen Boeddha Amitabha vast. Hij is haar grote helper en spirituele leraar.

Kwan Yin staat hier op een imposante draak. Onderdrukte gevoelens van teleurstelling, verdriet, innerlijk kind-angst, niet gezien worden en niet gehuilde tranen, creëren steeds opnieuw onderstromen, maken onzeker, reactief, geïrriteerd, verkrampt, dominant of al te controlerend. 
Quan Yin bevrijdt door haar uitstraling een grote omgeving van deze kleine zelf-draken, zodat ieders non duale Ware Goddelijke Natuur op de voorgrond kan komen en non duale samenwerking ontstaat.

Eigenschappen

Afmeting h x b x d: 41 x 23 x 14 cm.
Materiaal: Brons, in zeer donkergrijs/zwarte patina met oldlook invloeden.
Gewicht: 4,6 kg.
Herkomst: Thailand (gecertificeerd).
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: 299,00 euro.
For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Kwan Yin beeld brons 14 armen 41 cm

Kwan Yin beeld brons 14 armen 41 cm

Prachtige Kwan Yin staand op een draak, symboliek voor bijvoorbeeld onderdrukte gevoelens. Een enorme veelzijdigheid aan symboliek en zeldzaam in Nederland. Boven haar hoofd houdt ze de Amitabha Boeddha vast.