Kwan Yin beeld brons 17 cm

Q6023

Nieuw product

Deze zware compacte Kwan Yin zit op een opvallende dubbele lotus en is voorzien van veel details. Dit beeld heeft een goudkleur patina en haar herkomst is India.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

89,95 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis Kwan Yin, ook wel Quan Yin Guanyin of Kannon

Kwan Yin, godin van genade en liefde, is de steun, gids en beschermster van alle levende wezens. Zij is de belichaming van goddelijk mededogen en haar naam "zij die geluiden ziet" betekent zoveel als "zij die de gebeden en hartenkreten van de mensen als beeldverschijning ziet en te hulp schiet". Zij helpt ons bij het laten varen van de controle, laat onderdrukte gevoelens stromen, brengt tolerantie en medeleven, en staat ons bij bij het ontplooien en aanvaarden van onze zachte vrouwelijke kant. Ze is tevens de patrones van vrouwen en incarnerende kinderen.

Kwan Yin de elegante godin van mededogen, is de populairste en meest wijdverbreide van alle Chinese goden. Zij wordt aangeroepen door vrouwen die een kind willen krijgen en in tijden van ziekte en tegenslag. Zij is de schepper, de verpersoonlijking van het mededogen, een vriend en bemiddelaar. Zij is de grote godin van het leven zelf.

Kwan Yin overschrijdt alle religieuze grenzen. Ze is te vinden in bijna elke daoïstische tempel en prijkt op vrijwel elke daoïstische heilige berg. Ze staat in bijna alle boeddhistische tempels, wordt vereerd in het shintoïsme, en zelfs in het christendom weet men wie ze is en wat haar betekenis is.

Ze brengt de kracht van genade, liefde, vergeving en healing naar deze aarde. Haar kleuren zijn wit en lavendel, haar bloem is de vijfbladige lotus.

Er wordt gezegd dat een beeltenis van Kwan Yin in huis voorspoed en geluk brengt.

Meestal worden Kwan Yin beelden in effen kleuren verkocht, net zoals dit warme goudgekleurde exemplaar.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 17 x 9,5 x 10 cm.
Materiaal: Brons.
Gewicht: 1,3 kg.
Herkomst: India.
Te koop: 89,95 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Kwan Yin beeld brons 17 cm

Kwan Yin beeld brons 17 cm

Deze zware compacte Kwan Yin zit op een opvallende dubbele lotus en is voorzien van veel details. Dit beeld heeft een goudkleur patina en haar herkomst is India.