Topstuk Krishna beeld brons 62 cm

LKB7026

Nieuw product

Dit staande topstuk kunstwerk van Krishna vraagt vele uren vakmanschap! Zoveel details zorgen ervoor dat je blijft kijken en telkens weer iets nieuws ontdekt. Een werkelijk prachtstuk van ruim 16 kg! (door de Corona crisis in India is het niet bekend of, en wanneer dit beeld weer binnenkomt) 

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

799,00 € incl. BTW

Meer informatie

Wie is Krishna?

Als zodanig is Krishna onder meer de hoofdpersoon in de Mahabharata , Srimad Bhagavatam en de Bhagavad Gita. In veel hindoeïstische stromingen wordt Krishna beschouwd als een incarnatie van Vishnoe, een avatara, in andere als de Allerhoogste Persoonlijkheid of hoogste manifestatie van God-energieën, God zelf.

“Krishna” is een woord afkomstig uit het Sanskriet en betekent “het meest aantrekkelijke persoon.” Het is een van de namen die de Vaishnava Hindoes gebruiken om God aan te spreken. Krishna wordt beschouwd als de allerhoogste persoon, het toppunt van alle waarheden.
Krishna is de allerhoogste bestuurder. Hij heeft een eeuwige, gelukzalig, spiritueel lichaam. Hij is de oorsprong van alles. Hij heeft géén andere oorsprong want Hij is de hoogste oorzaak van alle oorzaken. – Brahma-samhita 5.1

Krishna’s Eigenschappen
Soms denkt men dat omdat God spiritueel is, Hij geen eigenschappen bezit. Maar hoewel Krishna geen materiële kenmerken heeft, is Hij vol van onbegrensde, transcendentale karaktertrekken en die eigenschappen maken Hem aantrekkelijk voor ons.
Een van de namen om Krishna te beschrijven is “Bhagavan,” wat betekent “diegene die de zes volheden compleet bezit.” Alleen als iemand deze 6 volheden volledig bezit, kan men Hem als God aanzien. Deze volheden zijn: 
1) Kracht, 
2) Roem, 
3) Rijkdom, 
4) Kennis, 
5) Schoonheid 
6) Onthechting.

Wat voor iemand is God
Alles met betrekking tot God is volledig transcendentaal, of spiritueel. In tegenstelling tot gewone zielen, die een tijdelijk materieel lichaam hebben, verandert Krishna’s lichaam nooit – Hij is eeuwig jong. Omdat God volmaakt is, is er geen verschil tussen Hem en Zijn naam, vorm, daden, eigenschappen, en zo voort. In aanraking komen met om het even welke van deze brengt hetzelfde spirituele voordeel, namelijk zuivering van het bewustzijn. Krishna verscheen 5000 jaar geleden op deze planeet in India, Hij verbleef hier 125 jaar. Hoewel Zijn daden zoals van mensen waren, waren ze ook ongeëvenaard in volheid en macht.

Een volledig begrip van God
Velen hebben het moeilijk om te bevatten dat God een persoon is. Maar de Vedas beschrijven Zijn unieke persoonlijkheid als Zijn hoogste kenmerk. De volgende analogie beschrijft Gods drie verschillende karakteristieken – onpersoonlijk, plaatselijk en persoonlijk. Als we naar een berg kijken vanop een afstand kunnen we alleen zijn vorm en grootte onderscheiden. Dit wordt vergeleken met het begrip van God als Brahman, Zijn onpersoonlijke energie, die van Hem afstraalt zoals licht dat zich vanuit zijn bron verspreidt. Als we dichter komen, kunnen we sommige eigenschappen beginnen herkennen; zoals bijvoorbeeld de kleur van het gebladerte van de bomen op de hellingen. Dit wordt vergeleken met het begrip van God als Paramatma, of de Superziel, die in ons hart huist.
Wanneer we dan de berg zelf beklimmen, kunnen we de plantengroei, de riviertjes en andere eigenschappen ontdekken. Dit wordt vergeleken met het begrip van God als Bhagavan, als persoon. Zo kan worden begrepen dat Bhagavan de bron is van Brahman en Paramatma en in zekere zin één met hen is, hoewel Hij altijd Zijn persoonlijke identiteit behoudt.

Krishna’s Energieën
Hoewel Krishna onzichtbaar is voor ons in onze voorlopige situatie, kunnen we Zijn aanwezigheid gewaarworden via Zijn energieën, die alomtegenwoordig zijn. Ook al zijn ze ontelbaar, toch kunnen ze opgedeeld worden in drie categorieën: 
1) Innerlijk (eeuwig, spiritueel), 
2) Uiterlijk (tijdelijk, materieel), 
3) Marginaal (zielen die in wisselwerking staan met ofwel Zijn spirituele of materiële energie).

Bronnen betekenis
Naast Krishna’s eigen woorden in de Bhagavad-gita, wordt God uitgebreid beschreven in de Vedas (heilige geschriften uit India). Ook Zijn expansies, incarnaties en vermaak kunt u er in detail beschreven vinden. (Stichting Radha Gopinatha Tempel)

Eigenschappen

Afmetingen hoogte: 62 cm.
Materiaal: Brons, stonework art (ingelegde gepoederde steentjes met kunsthars).
Herkomst: India.
Gewicht: 16,3 kg!
Staat: Nieuw.
Te koop: 799,00 euro (wordt weer verwacht tweede helft 2020)

Omdat het beeld zo zwaar is heeft het onze voorkeur dat u het beeld komt bekijken voor eventuele aankoop. Tevens voelt en ziet u exact wat u koopt.

Recensies

Schrijf uw recensie

Topstuk Krishna beeld brons 62 cm

Topstuk Krishna beeld brons 62 cm

Dit staande topstuk kunstwerk van Krishna vraagt vele uren vakmanschap! Zoveel details zorgen ervoor dat je blijft kijken en telkens weer iets nieuws ontdekt. Een werkelijk prachtstuk van ruim 16 kg! (door de Corona crisis in India is het niet bekend of, en wanneer dit beeld weer binnenkomt)