Lakshmi beeld brons stonework 32 cm

LKB70052

Nieuw product

Lakshmi is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed en dat laat dit juweel van een beeld ook echt wel zien. Dit zware Lakshmi beeld is gemaakt door kunstenaars in India. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum. Exclusief bij Boeddha Centre!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

499,00 € incl. BTW

-100,00 €

599,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis van Lakshmi

In het Hindoeïsme gelooft men dat er lichtwezens zijn die mensen helpen. Hier spreekt men niet over engelen zoals in Christelijke tradities, maar over goden. Er zijn er velen, Lakshmi is er daar een van. Lakshmi is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum.

Lakshmi vertoont opvallende gelijkenis met de godin Aphrodite uit de Griekse mythologie en Venus uit de Romeinse mythologie.

Alle drie de godinnen zijn geboren uit de oceaan, worden afgebeeld als jonge vrouwen en weerspiegelen geluk, schoonheid en vruchtbaarheid.

Lakshmi is de partner van Vishnu, de god van de bloei en instandhouding. Ze heeft verscheidene avatars, waaronder Sita (in welke vorm ze met Rama trouwde) en als Rukmini (met Krishna).

Lakshmi wordt ook wel Shri Lakshmi, soms ook Laxmi of Mahalaxmi genoemd, en heeft een aanzienlijke hoeveelheid van de mythologie en geschiedenis. Zij staat voor tien kwaliteiten en objecten, namelijk voedsel, koninklijke macht, universele soevereiniteit, kennis, heilige glans, fortuin, vrijgevigheid, en schoonheid. Zij zou geboren zijn uit een ascense van Prajapati.

In tegenstelling tot Saraswati, is Lakshmi meestal afgebeeld met veel rijke sieraden, veel goud en veel geld. Zeker dit beeld laat deze eigenschappen duidelijk zien.

Lakshmi wordt vereerd tijdens het jaarlijkse lichtfeest Diwali.

Ze zit op een prachtige dubbele lotus.

De afbeelding
Godin Lakshmi wordt altijd afgebeeld met 4 armen. Dit duidt op haar bezigheden in zowel de goddelijke als aardse wereld. Deze armen staan voor bewustzijn, wijsheid, spreuken en ego. In volgorde van ego naar bewustzijn. Godin Lakshmi leert ons deze vier aspecten te gebruiken om overvloed aan te trekken.

Hindoeïsme
Ook al heb je niets met het Hindoeïsme of weet je er niets vanaf, toch mag jij ook gebruik maken van de zegeningen van Godin Lakshmi. Dit is universeel en voor iedereen toegankelijk. Misschien ben je dit niet gewend en werk je alleen met engelen. Toch mag je dit proberen, het is een sterke kracht die van haar uit gaat.

Mantra
Het aanroepen van Godin Lakshmi en overvloed aantrekken gaat meestal met een mantra. Er zijn er verschillenden maar een hele bekende is: Om Shreem Mahalakshmiyei Namaha. Geloof me, in het begin struikel je over deze zin, maar als je het vaker gebruikt went het. De betekenis is vrij vertaald: Godin Lakshmi leeft in mijn hart en geeft mij alle overvloed die ik nodig heb in mijn bestaan.

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 32 x 23 x 18 cm.
Gewicht: 8,7 kg!
Materiaal: Brons met stonework art.
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 599,00 euro, nu voor 499,00 euro.
Actie: Tijdelijk gratis verzending binnen Nederland.

Kom eens kijken op afspraak!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Lakshmi beeld brons stonework 32 cm

Lakshmi beeld brons stonework 32 cm

Lakshmi is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed en dat laat dit juweel van een beeld ook echt wel zien. Dit zware Lakshmi beeld is gemaakt door kunstenaars in India. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum. Exclusief bij Boeddha Centre!