Durga beeld brons 29 cm

LKB7058

Nieuw product

Deze Durga is gemaakt van brons en afkomstig uit Indonesië. Mooie oldlook verschijning met groene accenten over het beeld. Het is haar taak om de dharma (rechtvaardigheid) in de wereld te herstellen. Zittend op een krachtige leeuw!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

189,00 € incl. BTW

-21,00 €

210,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Durga

Volgens de Skanda Purana dankt ze haar naam aan de asura (demoon) Durga, die ze versloeg. Durga (ook wel Doerga of DurgāSanskriet: दुर्गा)) is de grote hindoe-moedergodin (Devi). Haar naam betekent "zij die moeilijk benaderbaar is".

Durga wordt meestal goudkleurig afgebeeld met een mooi gezicht, meditatieve glimlach en vier, acht, tien of twintig armen, met in haar handen de vele wapens die de goden haar hebben gegeven (waaronder vaak een lotusbloem, een discus, een bliksemflits, een pijl-en-boog, een knuppel, een schild en zwaard, een drietand) en een derde oog op haar voorhoofd. Ze rijdt op de tijger (of leeuw) Dawon en beeldt mudras uit met haar handen. Durga kent geen angst en is geduldig, ze behoudt zelfs in het zwaarste (spirituele) gevecht haar gevoel voor humor.

Durga is een verschijningsvorm van Shakti, de vrouwelijke goddelijkheid die in de ogen van een Shakta - een vereerder van Shakti - de Hoogste Werkelijkheid (Brahman) is. Zij kan een woeste en geduchte beschermgodin zijn. Durga kwam volgroeid ter wereld, klaar om de strijd met de demonen aan te gaan. Durga wordt gezien als een van de aspecten van de Devi zoals ook Kali, Parvati en Sati. Echter in tegenstelling tot de andere devi's zal zij zich nooit met een man verbinden, niet door vleierij en niet door dreigementen: zij is de Maagd, "Zij die haarzelf toebehoort", zij is autonoom. En dat is precies haar grote kracht.

Zij is het verenigde symbool van alle goddelijke krachten die tevoorschijn komen wanneer de destructieve krachten op aarde de overhand dreigen te krijgen. Het is Haar taak om de dharma (rechtvaardigheid) in de wereld te herstellen.

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 29 x 22,5 x 11 cm.
Materiaal: Brons groen gekleurde patina met zandeffect en oude effecten.
Gewicht: 2,4 kg.
Herkomst: Oost-Java Indonesië.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 210,00, voor 189,00 euro.
Actie: Tijdelijk gratis verzending binnen Nederland.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Durga beeld brons 29 cm

Durga beeld brons 29 cm

Deze Durga is gemaakt van brons en afkomstig uit Indonesië. Mooie oldlook verschijning met groene accenten over het beeld. Het is haar taak om de dharma (rechtvaardigheid) in de wereld te herstellen. Zittend op een krachtige leeuw!