Krishna onder de boom brons 22 cm

LKB7062

Nieuw product

Veel symboliek in dit opmerkelijk beeld met veel details. Krishna speelt op zijn fluit met de stier aan zijn achterzijde. De boom als goddelijke moeder rondom en de pauwen als heilige vogels in de takken. Brons uit India.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

199,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Krishna

“Krishna” is een woord afkomstig uit het Sanskriet en betekent “het meest aantrekkelijke persoon.” Het is een van de namen die de Vaishnava Hindoes gebruiken om God aan te spreken. Krishna wordt beschouwd als de allerhoogste persoon, het toppunt van alle waarheden.
Krishna is de allerhoogste bestuurder. Hij heeft een eeuwige, gelukzalig, spiritueel lichaam. Hij is de oorsprong van alles. Hij heeft géén andere oorsprong want Hij is de hoogste oorzaak van alle oorzaken. – Brahma-samhita 5.1.

Een van de namen om Krishna te beschrijven is “Bhagavan,” wat betekent “diegene die de zes volheden compleet bezit.” Alleen als iemand deze 6 volheden volledig bezit, kan men Hem als God aanzien.

Krishna fluit onder de Ficus Religiosa. Het is een majesteitelijke boom die wel dertig meter hoog kan worden. Hij werd vooral in de buurt van tempels geplant. De bladeren hebben lange stelen, zijn aan de basis hartvormig en eindigen in een fijne punt. Zij bewegen bij de zachtste bries. De jonge bladeren zijn lichtgroen en hebben roze nerven. Zij verkleuren later tot blauwgroen. De vruchten zijn klein en donkerrood.

De boom symboliseert vooral de goddelijke moeder. In de Rig-Veda wordt verteld over het gebruik van delen van de boom als vuurketel en staafjes om het heilige, ceremoniële vuur brandend te houden. Mensen gebruiken de schors, de vrucht en andere delen van de boom voor ayurvedische preparaten, waarmee b.v. astma en huidziektes behandeld worden.

Boven in de boom knuffelen twee pauwen met elkaar. In India was de blauwe pauw (Pavo cristatus) symbool voor de god Krishna en wordt hier als heilige vogel beschouwt. De Hindoes zijn ervan overtuigd dat het lichaam van de pauw onvergankelijk is. De pauw is het symbool van verrijzenis en eeuwig leven, de essentie van de goddelijkheid.

Krishna is krachtiger dan de stier, dat verhaal wordt in de Hindoe mythe weergegeven.

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 22 x 22x 12 cm.
Materiaal: Brons, goud gekleurde patina.
Herkomst: India.
Gewicht: 2,9 kg.
Staat: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: 199,00 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Krishna onder de boom brons 22 cm

Krishna onder de boom brons 22 cm

Veel symboliek in dit opmerkelijk beeld met veel details. Krishna speelt op zijn fluit met de stier aan zijn achterzijde. De boom als goddelijke moeder rondom en de pauwen als heilige vogels in de takken. Brons uit India.