Topstuk Manjushri beeld 33 cm

MB9007

Gebruikt

Nepalese Manjushri beelden in goldface zien we helaas niet veel. Dit exemplaar heeft een bijzondere uitstraling, veel details en kleurrijke versieringen. Een zeer fraai geschilderd gezicht en een warm gouden basis.
Kom gerust eens kijken op afspraak.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

699,00 € incl. BTW

-200,00 €

899,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Manjushri

Manjushri wordt wel beschouwd als de oudste Bodhisattva. Verschillende legenden zijn over hem in omloop.

In Nepal wordt hij beschouwd als de grondlegger van de Nepalese cultuur; volgens een Chinese legende is hij door Gautama zelf geschapen en heeft hij de leer in China verspreid en wordt op deze boeddhavorm gemediteerd met de bedoeling om wijsheid te verkrijgen waarmee men in staat is betere beslissingen te nemen voor het welzijn van anderen; in Tibet wordt hij elke ochtend geprezen omdat hij de duisternis weer heeft verdreven. Hij is de heer van de volmaakte wijsheid, die inspiratie schenkt aan ieder, die de leer van boeddha wil verspreiden.

Hij is de hemelse bouwmeester die toont hoe op aarde een waardige tempel te bouwen. Als Arapacana geldt Manjushri als de eeuwige jonge kroonprins van het boeddhaschap. In zijn rechterhand (de mannelijke kant) houdt hij het vlammend zwaard dat alle onwetendheid vernietigt; in zijn linkerhand (de vrouwelijke kant) houdt hij het boek van de trancedente wijsheid, meestal liggend op een lotusbloem. Meditatiebeoefenaars symboliseren Manjushri met een vlammend zwaard terwijl de mantra `O Ara Pa Tsa Na Dhi` gereciteerd wordt.

Dit beeld is een prachtig exemplaar met vele details en een goldface gezicht met ingelegde turquoise accessoires over het beeld. 

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 33,5 x 18 x 13 cm.
Gewicht: 3,4 kg.
Materiaal: Koper, vuurverguld met laagje 24k goud en ingelegd met gekleurde versieringen. Goldface 24k en handbeschilderd. Hoge kwaliteit afwerking.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Eind 20e, begin 21e eeuw.
Staat: Gezien leeftijd in een zeer goede staat.
Te koop: Van 899,00, voor 699,00 euro!
Actie: Wordt tijdelijk gratis verzonden binnen Nederland*.

*Dit soort beelden worden bij voorkeur niet verzonden. Wij laten het beeld graag aan u zien op afspraak, dan voelt en ziet u wat u koopt.
Tevens is verzenden kwetsbaarder.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Topstuk Manjushri beeld 33 cm

Topstuk Manjushri beeld 33 cm

Nepalese Manjushri beelden in goldface zien we helaas niet veel. Dit exemplaar heeft een bijzondere uitstraling, veel details en kleurrijke versieringen. Een zeer fraai geschilderd gezicht en een warm gouden basis.
Kom gerust eens kijken op afspraak.