Dansende Shiva beeld brons 24 cm

SHB11004

Nieuw product

EXTRA AANTREKKELIJK GEPRIJSD! Mooi compact beeld van Shiva Nataraja. In bruin/rood gouden kleurstelling en vele details.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

69,95 € incl. BTW

-20,00 €

89,95 € incl. BTW

Meer informatie

Door verschillende beelden uit de Indiase oudheid heeft men kunnen vaststellen dat het Nataraja beeld populair was in heel India en een geleidelijke evolutie doormaakte, tot het zijn hoogtepunt en meest harmonieuze voorstelling bereikte in de beroemde Chola-bronzen van ca. 1000 jaar geleden.

Rond het beeld een cirkel van vuur. Typische attributen van Shiva zijn het derde oog op het voorhoofd (bovennatuurlijke kracht door meditatie) en de verschillende cobra's (eeuwig leven). De twee verschillende oorringen aan linker- en rechterzijde zijn symbolisch voor de vereniging van mannelijke en vrouwelijke aspecten. Shiva's uitgespreide haren (dreadlocks) verwijzen naar zijn ascetische levensstijl. Volgens de legende ving Shiva de Ganges op in zijn haren. 

In zijn verste linkerhand houdt hij een vlam: vuur als symbool voor de vernietiging. Zonder vernietiging is geen schepping mogelijk. De tweede rechterhand houdt hij in een geruststellend, groetend handgebaar : de bekende 'Abhaya mudra', "vrees niet": deze symboliseert de instandhouding van de wereld. De tweede linkerhand wijst naar het opgeheven linkerbeen: symbolisch voor de bevrijding van illusie (wanneer God het wil). De vorm van deze arm herinnert tevens aan de slurf van Ganesha en is een symbool van kracht. De vier armen, typisch voor Indische goden, zijn natuurlijk ook symbolisch voor de almacht van Shiva. Onder zijn rechtervoet tenslotte bedwingt hij moeiteloos de dwerg-demon 'Apasmara-Purusha', de 'onwetende' of 'vergeetachtige' ziel.

Afmetingen hxbxd: 23,5 x 19,5 x 6 cm.
Materiaal: Brons, dubbelen ring, gouden accenten met diep bruin/rode basis.
Gewicht: 1415 gr.
Herkomst: India.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Te koop: 89,95 euro. Nu TIJDELIJK voor 69,95 euro!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Kwaliteit 
23-07-16

Snelle levering

Mooi beeld. Snelle levering. Ik ga er van genieten. Dank je voor de goede service. Erg tevreden over de klant vriendelijkheid. Bedankt

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Dansende Shiva beeld brons 24 cm

Dansende Shiva beeld brons 24 cm

EXTRA AANTREKKELIJK GEPRIJSD! Mooi compact beeld van Shiva Nataraja. In bruin/rood gouden kleurstelling en vele details.