Dansende Shiva beeld zilver brons 29,5 cm

SHB11006

Nieuw product

Exclusief zilver gekleurd Nataraja beeld gemaakt van brons. Grootte is bijna 30 cm wat veel mogelijkheden geeft om een mooie plaats te realiseren in huis.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

119,00 € incl. BTW

-10,00 €

129,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis Nataraj beeld

Door verschillende beelden uit de Indiase oudheid heeft men kunnen vaststellen dat het Nataraja beeld populair was in heel India en een geleidelijke evolutie doormaakte, tot het zijn hoogtepunt en meest harmonieuze voorstelling bereikte in de beroemde Chola-bronzen van ca. 1000 jaar geleden.

Rond het beeld een dubbele cirkel van vuur. Typische attributen van Shiva zijn het derde oog op het voorhoofd (bovennatuurlijke kracht door meditatie) en de verschillende cobra's (eeuwig leven). De twee verschillende oorringen aan linker- en rechterzijde zijn symbolisch voor de vereniging van mannelijke en vrouwelijke aspecten. Shiva's uitgespreide haren (dreadlocks) verwijzen naar zijn ascetische levensstijl. Volgens de legende ving Shiva de Ganges op in zijn haren. 

In zijn verste linkerhand houdt hij een vlam: vuur als symbool voor de vernietiging. Zonder vernietiging is geen schepping mogelijk. De tweede rechterhand houdt hij in een geruststellend, groetend handgebaar : de bekende 'Abhaya mudra', "vrees niet": deze symboliseert de instandhouding van de wereld. De tweede linkerhand wijst naar het opgeheven linkerbeen: symbolisch voor de bevrijding van illusie (wanneer God het wil). De vorm van deze arm herinnert tevens aan de slurf van Ganesha en is een symbool van kracht. De vier armen, typisch voor Indische goden, zijn natuurlijk ook symbolisch voor de almacht van Shiva. Onder zijn rechtervoet tenslotte bedwingt hij moeiteloos de dwerg-demon 'Apasmara-Purusha', de 'onwetende' of 'vergeetachtige' ziel.

Eigenschappen

Afmetingen hxb: 29,5x24,5 cm
Materiaal: Brons met exclusieve zilver gekleurde patina. 
Gewicht: 2,0 kg
Herkomst: India
Te koop: 129,00 euro, nu voor 119,00 euro.

Doordat we soms diverse modellen op voorraad hebben kunnen er zeer minimale verschillen in afwerking door het handwerk mogelijk zijn.
Kan net zoals onze meeste producten ook worden bezichtigd. Neem voor bezichtiging telefonisch contact met ons op: 0227-608959.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Dansende Shiva beeld zilver brons 29,5 cm

Dansende Shiva beeld zilver brons 29,5 cm

Exclusief zilver gekleurd Nataraja beeld gemaakt van brons. Grootte is bijna 30 cm wat veel mogelijkheden geeft om een mooie plaats te realiseren in huis.