Zeldzame groene Tara brons 38 cm

Gebruikt

Een zeer gedetailleerde en deels gepolychroomeerde, partieel vergulden Nepalees bronzen beeld van Tara. Dateert van 1950-1960.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

699,00 € incl. BTW

-100,00 €

799,00 € incl. BTW

Meer informatie

Een grote, gedetailleerde en deels gepolychroomeerde, partieel vergulden Nepalees bronzen beeld van groene Tara, gezeten op een lotus troon in varada mudra, de stelen van de bloeiende lotusplanten om haar duimen heen gewikkeld. 
Serene gelaatsuitdrukking, de gewilde zogenaamde downcast eyes under arched eyebrows. Het figuur is gedetailleerd uitgewerkt en nageciselleerd. Dit betreft een zeer hoge kwaliteit Nepalees beeld. De onderkant is verzegeld met koperen plaat. 

Afmetingen: 38 cm hoog
Gewicht: ca. 5 kg
Datering: 1950-1960
Materiaal: brons
Prijs: te koop voor 799,00 euro

Het beeld verkeert gezien leeftijd in goede staat.

Een Tara is in het boeddhisme een vrouwelijke vredemanifestatie van verlichtende wijsheid. Er zijn 21 verschillende gedaanten die allen Tara heten in alle kleuren van de regenboog, zoals de Groene Tara en de Witte Tara resp. de godheden van het moederschap en van het handelen. In deze twee favoriete gedaanten zit ze op een troon van lotus en maan en wanneer ze een been uitsteekt dan betekent dit dat ze gereed is tot handelen.

Tara betekent letterlijk de redster. In het boeddhisme is Tara een uitstraling van de Bodhisattva Avalokitesvara. Ze is ontstaan uit tranen die Avalokitesvara uit compassie met alle wezens vloeide. Tara is daarom bovenal de essentie (godheid) van het medeleven. Zij is de moeder van het Tibetaanse volk en staat bekend als een vrome koningin of gemalin. Roep haar aan of pak haar mandala en zij zorgt voor steun.
 

Bij voorkeur ophalen. Wordt anders verzekerd verzonden.

Recensies

Kwaliteit 
17-07-16

Prachtig

Nog nooit zo'n mooie Tara gezien.
Nog even door sparen;-)

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Zeldzame  groene Tara brons 38 cm

Zeldzame groene Tara brons 38 cm

Een zeer gedetailleerde en deels gepolychroomeerde, partieel vergulden Nepalees bronzen beeld van Tara. Dateert van 1950-1960.