Groene Tara beeld brons topstuk 44 cm

Gebruikt

Deze prachtige groene Tara is ongeveer 35 jaar oud en heeft veel bijzondere details en een serene uitstraling. Afkomstig uit Nepal.

Meer details

549,00 € incl. BTW

-50,00 €

599,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van de naam Tara

In de naam van Tara zitten meerdere betekenissen verscholen die feitelijk op een zelfde betekenis berusten. In het Sanskriet betekent Tari: "de boot", Tarati: "degene die oversteekt", en Tariyati: "degene die anderen laat oversteken". Zo is Tara degene die helpt in alle situaties waarin men "oversteekt".

Groene Tara wordt geassocieerd met actieve bescherming tegen angsten en tegen zaken als trots, waanbeelden, haat en woede, jaloersheid, verkeerde inzichten, ook fanatisme, het extreme verlangen naar het materiële en geld, verlangen en niet los kunnen laten van bezittingen of allerzins, verkeerde aannames of vooroordelen. Het attribuut van Tara is de lotus, de bloem die staat voor zuiverheid. Haar wortels staan in de modder en drab op de bodem van het meer of de rivier. Dit staat symbool voor onze gehechtheid aan het aardse. Maar uit die duisternis groeit de lotus naar het licht. 

Onze onbewuste gedachten, gevoelens, conditioneringen worden overstegen. Door de strijd tegen al wat onzuiver is groeit de bloem (de zuivere geest en de oorspronkelijke ware natuur van de mens) en wordt krachtig en groeit naar het licht. Tara helpt ons leven in evenwicht te brengen en de verschillende delen van ons bestaan op elkaar af te stemmen. Wie een laag zelfbeeld heeft, kan zichzelf voorstellen in een groen licht en a.h.w. de gedaante van Tara aannemen. Ons gevoel van eigenliefde en eigenwaarde worden sterker, onze wijsheid en inzicht groeien. Haar uitstekende voet symboliseert haar bereidheid tot handelen.

Links en rechts voorzien van twee lotusbloemen. Ze is rijkelijk voorzien van sieraden en vele bijzondere details.

Eigenschappen:

Afmetingen hxbxd: 44 x 25 x 18 cm.
Materiaal: Brons, twee kleuren patina met gouden accenten.
Gewicht: 5,8 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Rond 1980-1983.
Te koop: 599,00 euro.

Informeer over beschikbaarheid.

*Tafel niet bijgeleverd.

Recensies

Kwaliteit 
15-12-16

Mooie beelden

Mocht vandaag komen kijken naar beelden. Deze is mijn favoriet. Hartelijk dank voor jullie service en vriendelijkheid. Prachtige spullen en jullie horen binnenkort van mij.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Groene Tara beeld brons topstuk 44 cm

Groene Tara beeld brons topstuk 44 cm

Deze prachtige groene Tara is ongeveer 35 jaar oud en heeft veel bijzondere details en een serene uitstraling. Afkomstig uit Nepal.