Witte Tara beeld brons topstuk 48 cm

TB12011

Gebruikt

Deze prachtige grote witte Tara is ongeveer 20 jaar oud en heeft veel bijzondere details en versieringen. Met een indrukwekkende betekenis!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

599,00 € incl. BTW

-50,00 €

649,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van de naam Tara

Tara is de vrouw van de bodhisattva Avalokiteshvara. In de naam van Tara zitten meerdere betekenissen verscholen die feitelijk op een zelfde betekenis berusten. In het Sanskriet betekent Tari: "de boot", Tarati: "degene die oversteekt", en Tariyati: "degene die anderen laat oversteken". Zo is Tara degene die helpt in alle situaties waarin men "oversteekt".

Je zou haar kunnen vergelijken met Maria, de moeder van Jezus Christus. Ieder die haar bescherming zoekt vindt een liefdevolle moeder in haar. Tara is de vrouwelijke Boeddha, de eerste vrouw die tot verlichting kwam. De naam betekent: "ster", of "zij die bevrijding brengt". Ze helpt de mens als een leidende ster op zijn weg door het leven en op zijn geestelijke pad. Tara staat voor moederlijke bescherming en koestering. Met name vrouwen zoeken haar wijsheid, troost en hulp wanneer ze in nood zijn en een weg zoeken uit de problemen die het leven opwerpt. Tara kan een heel praktische en ook snelle kracht betekenen.

In deze manifestatie als witte Tara bereikt ze haar grootste vrede en zachtmoedigheid. Het is de godin van de geneeskunst, zij die een lang leven schenkt. Ze is geduldig, brengt kalmte en rust, bevrijdt ons van onze zorgen en gepieker. Ze is vol liefde en compassie, vertroostend en koesterend. Witte Tara voelt slechts liefde, vreugde en geluk en straalt dit naar alle kanten uit. Het witte licht dat haar omstraalt en doorstraalt brengt verlichting en bevrijding.

Links en rechts voorzien van twee lotusbloemen. Ze is rijkelijk voorzien van sieraden en vele bijzondere details. Ze heeft een warme goudkleurige patina. Ongelijk gepolijst wat resulteert in een karakteristiek uiterlijk. Tara zit verheven op een lotusvormige basis.

De Chinese tekst op de achterzijde verwijst naar de Ming-Dynastie en een keizer uit die periode (1368-1644).

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 48 x 24 x 17 cm.
Materiaal: Brons, goud kleurige patina.
Gewicht: 6,5 kg.
Herkomst: China.
Leeftijd: Rond 1998.
Te koop: Van 649,00 voor 599,00 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Kwaliteit 
15-12-16

Mooie beelden

Mocht vandaag komen kijken naar beelden. Deze is mijn favoriet. Hartelijk dank voor jullie service en vriendelijkheid. Prachtige spullen en jullie horen binnenkort van mij.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Witte Tara beeld brons topstuk 48 cm

Witte Tara beeld brons topstuk 48 cm

Deze prachtige grote witte Tara is ongeveer 20 jaar oud en heeft veel bijzondere details en versieringen. Met een indrukwekkende betekenis!