Groene Tara beeld brons 31 cm

TB12029

Nieuw product

Goldface beelden uit Nepal zijn gewilde kunstwerken gezien de vakkundige aandacht die ze hebben ontvangen. Ook deze groene Tara heeft een 24k gouden laagje in het gezicht. Met turquoise gekleurde accessoires afgewerkt. 

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

419,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van de naam Tara

In de naam van Tara zitten meerdere betekenissen verscholen die feitelijk op een zelfde betekenis berusten. In het Sanskriet betekent Tari: "de boot", Tarati: "degene die oversteekt", en Tariyati: "degene die anderen laat oversteken". Zo is Tara degene die helpt in alle situaties waarin men "oversteekt".

Groene Tara wordt geassocieerd met actieve bescherming tegen angsten en tegen zaken als trots, waanbeelden, haat en woede, jaloersheid, verkeerde inzichten, ook fanatisme, het extreme verlangen naar het materiële en geld, verlangen en niet los kunnen laten van bezittingen of allerzins, verkeerde aannames of vooroordelen. Het attribuut van Tara is de lotus, de bloem die staat voor zuiverheid. Haar wortels staan in de modder en drab op de bodem van het meer of de rivier. Dit staat symbool voor onze gehechtheid aan het aardse. Maar uit die duisternis groeit de lotus naar het licht. 

Onze onbewuste gedachten, gevoelens, conditioneringen worden overstegen. Door de strijd tegen al wat onzuiver is groeit de bloem (de zuivere geest en de oorspronkelijke ware natuur van de mens) en wordt krachtig en groeit naar het licht. Tara helpt ons leven in evenwicht te brengen en de verschillende delen van ons bestaan op elkaar af te stemmen. Wie een laag zelfbeeld heeft, kan zichzelf voorstellen in een groen licht en a.h.w. de gedaante van Tara aannemen. Ons gevoel van eigenliefde en eigenwaarde worden sterker, onze wijsheid en inzicht groeien. Haar uitstekende voet symboliseert haar bereidheid tot handelen.

Links en rechts voorzien van twee lotusbloemen. Ze is rijkelijk voorzien van sieraden en vele bijzondere details. Haar uitgestoken rechtervoet is haar bereidheid om direct te kunnen handelen ter verzachting van het lijden van de mensheid. Tara zit op een prachtige lotus. 

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d : 31 x 18 x 15 cm.
Materiaal: Brons, goud/bruine patina. Goldface gezicht en handgeschilderde afwerking.
Gewicht: 3,1 kg.
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: 419,00 euro.

Wordt tijdelijk GRATIS aangetekend verzonden binnen Nederland, maar zoals met ieder goldface beeld hebben wij in eerste instantie de voorkeur dat u het beeld komt ophalen.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Een beeld kiest jou, je hoeft zelf niet een beeld te kiezen.
Zo weet je wanneer je het juiste stuk gevonden hebt, 

doordat het beeld je hart heeft aangeraakt en
een warmte met glimlach ontstaat.

Recensies

Schrijf uw recensie

Groene Tara beeld brons 31 cm

Groene Tara beeld brons 31 cm

Goldface beelden uit Nepal zijn gewilde kunstwerken gezien de vakkundige aandacht die ze hebben ontvangen. Ook deze groene Tara heeft een 24k gouden laagje in het gezicht. Met turquoise gekleurde accessoires afgewerkt.