Witte Tara beeld brons 26 cm

TB12040

Nieuw product

De Witte Tara is vol liefde en compassie, vertroostend en koesterend. Symbolisch brengt zij verlichting en bevrijding. Opvallend is de kleurstelling. Gemaakt in een donkerbruine en oud zilveren patina. Herkomst is India.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

139,00 € incl. BTW

-31,00 €

170,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van de Witte Tara

Tara is de vrouw van de bodhisattva Avalokiteshvara. In de naam van Tara zitten meerdere betekenissen verscholen die feitelijk op een zelfde betekenis berusten. In het Sanskriet betekent Tari: "de boot", Tarati: "degene die oversteekt", en Tariyati: "degene die anderen laat oversteken". Zo is Tara degene die helpt in alle situaties waarin men "oversteekt".

Je zou haar kunnen vergelijken met Maria, de moeder van Jezus Christus. Ieder die haar bescherming zoekt vindt een liefdevolle moeder in haar. Tara is de vrouwelijke Boeddha, de eerste vrouw die tot verlichting kwam. De naam betekent: "ster", of "zij die bevrijding brengt". Ze helpt de mens als een leidende ster op zijn weg door het leven en op zijn geestelijke pad. Tara staat voor moederlijke bescherming en koestering. Met name vrouwen zoeken haar wijsheid, troost en hulp wanneer ze in nood zijn en een weg zoeken uit de problemen die het leven opwerpt. Tara kan een heel praktische en ook snelle kracht betekenen.

In deze manifestatie als witte Tara bereikt ze haar grootste vrede en zachtmoedigheid. Het is de godin van de geneeskunst, zij die een lang leven schenkt. Ze is geduldig, brengt kalmte en rust, bevrijdt ons van onze zorgen en gepieker. Ze is vol liefde en compassie, vertroostend en koesterend. Witte Tara voelt slechts liefde, vreugde en geluk en straalt dit naar alle kanten uit. Het witte licht dat haar omstraalt en doorstraalt brengt verlichting en bevrijding.

Ze is rijkelijk voorzien van sieraden en vele bijzondere details. Let ook op het derde oog en de ogen op de handen en voeten. Het derde oog is het oog van wijsheid. Met de drie ogen op het hoofd kan zij symbolisch in drie werelden schouwen: de wereld der 'zinnen' (onze wereld) de wereld der 'zuivere vormen' en de wereld der 'vormloosheid'. De ogen in haar handpalm en op haar voetzolen duiden aan dat zij alle leed op de wereld ziet en bereid is onmiddellijk te handelen wanneer dat nodig is. Zo ook wordt haar oneindig mededogen met de mensheid gesymboliseerd. Op haar voetzolen bevinden zich het zesde en zevende oog. Witte Tara redt schepselen uit gevaarlijke situaties en helpt mensen om obstakels te overwinnen. Veel mensen roepen haar aan in tijden van angst en nood.

De witte Tara zit in de lotushouding en houdt de lotusbloem van het mededogen in haar linker hand. Ze brengt de toegewijde een lang leven en beschermt tegen alle gevaar. In het algemeen zorgt Tara voor verlichting; "Zij die verlichting brengt". De witte Tara is een mooi symbool van vrede en bescherming en bevrijdt de ziel uit het rad van wedergeboorte.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 26,5 x 21 x 12,5 cm.
Materiaal: Brons, bruin en oud zilveren kleurstelling.
Gewicht: 2,6 kg.
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 170,00 euro, nu voor 139,00 euro.

Op de foto's lijkt het beeld door de lamp op sommige plekken wat bruinig door te schijnen. Foto drie geeft daarom de meest beste kleurstelling weer voor het gehele beeld.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Witte Tara beeld brons 26 cm

Witte Tara beeld brons 26 cm

De Witte Tara is vol liefde en compassie, vertroostend en koesterend. Symbolisch brengt zij verlichting en bevrijding. Opvallend is de kleurstelling. Gemaakt in een donkerbruine en oud zilveren patina. Herkomst is India.