Amitabha Boeddha beeld goud bruin

BBE2009

Nieuw product

Dit kleine maar zware kwaliteit bronzen beeld van Amitabha Boeddha is gekleurd in bruin en goud. Handgeschilderd. Afkomstig uit India.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

69,95 € incl. BTW

-10,00 €

79,95 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

Compact beeld met serene uitstraling. Soms hebben we meerdere exemplaren op voorraad, door het handwerk kunnen er minimale verschillen in afwerking zijn t.o.v. de getoonde foto's. 

Eigenschappen:

Afmetingen hxbxd: 16 x 11,5 x 6,5 cm.
Materiaal: Brons.
Gewicht: 1173 gram!.
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw.
Te koop: Van 79,95 euro voor 69,95 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Amitabha Boeddha beeld goud bruin

Amitabha Boeddha beeld goud bruin

Dit kleine maar zware kwaliteit bronzen beeld van Amitabha Boeddha is gekleurd in bruin en goud. Handgeschilderd. Afkomstig uit India.