Amitabha Boeddha beeld brons 35 cm

BBE2071

Nieuw product

Mooie kleurstelling! Diep donkerblauw tot bijna zwart met goud gekleurde patina accenten in Tibetaanse gelukstekens. Zware uitvoering uit India. Let op de uitstraling. (Wordt verwacht: mei 2019)

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

499,00 € incl. BTW

-76,00 €

575,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. 

Dit exclusieve beeld is van een zeer hoogwaardige kwaliteit. Het bezit een bijzondere gezichtsuitdrukking en is voorzien van een warm gouden gloed. Kom eens kijken op afspraak!

Eigenschappen:

Afmetingen hxbxd: 35 x 27 x 18 cm.
Materiaal: Brons, diepblauwe bijna zwarte patina en gouden patina aangebracht door oldlook veegtechniek..
Gewicht: 7,1 kg!
Herkomst: India.
Leeftijd: Begin 21e eeuw, nieuw.
Te koop: Van 575,00 voor 499,00 euro.

Wordt aangetekend verzonden. Uiteraard is een bezichtiging mogelijk: neem s.v.p. telefonisch contact op voor een afspraak.
Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Amitabha Boeddha beeld brons 35 cm

Amitabha Boeddha beeld brons 35 cm

Mooie kleurstelling! Diep donkerblauw tot bijna zwart met goud gekleurde patina accenten in Tibetaanse gelukstekens. Zware uitvoering uit India. Let op de uitstraling. (Wordt verwacht: mei 2019)