Thais Boeddha beeld brons 47 cm

BBE2097

Gebruikt

Dit zeer statige Boeddha beeld uit Thailand is een wonderbaarlijke vertoning in huis. Ongeveer 22 jaar oud en in zeer goede staat. Met 108 discipelen. Kom eens kijken!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

433,00 € incl. BTW

-66,00 €

499,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis Boeddha Thailand

De Abhaya mudra: de rechterhand is op borsthoogte met de handpalm naar voren opgeheven. Dit gebaar wordt aangeduid als het gebaar dat bescherming belooft en/of dat de afwezigheid van angst uitdrukt. Het geeft de gelovige bescherming, bevrijdt hem van angst en weert het kwaad af. Het is een van de meest geliefde gebaren, maar toch komen we het weinig tegen bij de meeste Boeddha beelden.

De zithouding is de lotushouding, in het Sanskriet Padmasana, is de Oosterse variant van de kleermakerszit. Hindoes en boeddhisten mediteren veelal in deze houding. Het verschil met de kleermakerszit is dat de voeten op de knieën rusten. Zijn zithouding heet ook de Dhyana Asana.

Het is ondoenlijk de benen zelf in deze houding te brengen, de handen moeten erbij helpen. De houding is moeilijk vol te houden voor iemand die hem niet van jongs af gewend is. 

Boeddha zelf wordt vaak in beelden of afbeeldingen weergegeven in de lotushouding. Ook in yoga is de lotushouding een veel voorkomende asana.

Aan deze houding wordt een gezonde werking toegeschreven in de hatha-yoga. Van de Padamasana wordt beweerd dat het goed is voor het openen van de heupengewrichten, knieën en enkels.

Let eens op de uitstraling en details. Zo'n 108 volgelingen in de Namaskara mudra zijn onder hem te vinden op een wonderbaarlijke troon.

Oudere grote Thaise Boeddha beelden zijn steeds moeilijker verkrijgbaar door wetgevingen in Thailand. Zo zal met de tijd de waarde van dergelijke beelden naar waarschijnlijkheid verder stijgen.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 46 x 43 x 27,5 cm.
Materiaal: Brons, donkerbruine patina. De kleur in werkelijkheid valt donkerder uit dan op de foto's. Kom eens kijken op afspraak!
Gewicht: 12,7 kg!
Herkomst: Thailand.
Leeftijd: Eind vorige eeuw, dit exemplaar is voor de eerste keer in de verkoop. Thailand import.
Staat: In goede staat gezien leeftijd.
Te koop: Van 499,00, voor 433,00 euro!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Het heeft onze voorkeur om, indien mogelijk, het beeld niet te verzenden.
Maak gerust een afspraak voor een bezichtiging. U ziet dan exact de juiste kleurstelling en u voelt wat u koopt.
Via mail kunnen eventueel ook nog meerdere foto's worden overhandigd indien ophalen geen optie is.

Recensies

Schrijf uw recensie

Thais Boeddha beeld brons 47 cm

Thais Boeddha beeld brons 47 cm

Dit zeer statige Boeddha beeld uit Thailand is een wonderbaarlijke vertoning in huis. Ongeveer 22 jaar oud en in zeer goede staat. Met 108 discipelen. Kom eens kijken!