Amitabha Boeddha beeld brons 23 cm

BBE2098

Nieuw product

De Boeddha van het oneindige licht met een mooi bewerkte kledij. In mat zilveren en donkerbruine patina met de bedelnap in zijn hand. Zware kwaliteit uitvoering.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

139,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Amitabha Boeddha

Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Dit is een van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

Een (in volledig vertrouwen) beroep doen op deze Boeddha, zorgt ervoor dat je in het Westelijke paradijs komt. Amitabha behoort tot de drie heiligen uit het westelijke paradijs samen met Mahasthamaprapta en Guanyin/Avalokitesvara. De drie heiligen worden vooral aanbeden om overleden geliefden te redden en ze toegang tot het westelijke paradijs te geven met hulp van de drie heiligen. Het aardse bestaan wordt als een overgangsfase naar dit schitterende hiernamaals beschouwd. Padmasambhava, een Indiase monnik in de achtste eeuw, bracht de Amitabha-verering naar Tibet en Nepal.

Het is ook een van de vijf dhyani-Boeddha's van het Mahayana-Boeddhisme. Hij heerst over het Westelijk paradijs, een bewustzijnstoestand die Sukhavati wordt genoemd. Iedereen die in de Boeddha 'gelooft', zal in Sukhavati herboren worden. Het is een verlosser die een hiernamaals belooft, door zijn naam aan te roepen vindt men verlossing. Men hoeft dan niet talloze reïncarnaties te doorlopen.

In een vorig leven was hij koning en ging als monnik, met de naam Dharmakara, door het leven nadat hij kennis maakte met het Boeddhisme. Hij wilde met meditatie verlichting bereiken en legde 48 geloften af. Hij wilde iedereen helpen verlichting te bereiken. Zijn element is water. Hij wordt meestal zittend op een lotusbloem afgebeeld. 

In zijn hand een 'Patra', dit is de bedelnap. De mensen vullen de bedelnap van de monnik met voedsel. Een belangrijk element in deze interactie tussen monniken en leken is wat bekendstaat als de verzameling van verdiensten. Zoals Boeddha leerde, creëren positieve daden zoals vrijgevig zijn een voorraad positieve energie of verdienste (punya in zowel het Pali als het Sanskriet). Deze verdienstelijke energie leidt tot positieve resultaten in de toekomst overeenkomstig de karmawet van oorzaak en gevolg. Degene aan wie je een offer aanbiedt, het object of de ontvanger van je deugdzame handelingen, staat bekend als jouw veld van verdienste, en hoe waardiger je veld is, hoe meer verdienste je creëert. Omdat monniken - en nonnen op de enkele plaatsen waar hun orde nog steeds bestaat - die gewijd zijn tot de meest waardige van alle velden van verdienste behoren, is het aanbieden van offers aan hen een krachtige manier om snel een grote hoeveelheid verdienste te verzamelen.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 23,5 x 16,5 x 10,5 cm.
Materiaal: Brons, mat zilver gekleurde en donkerbruine patina. In het echt valt het bruin wat donkerder uit ten opzichte van de foto's waardoor het contrast met de kleding nog wat mooier wordt weergegeven.
Gewicht: 2,3 kg.
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw.
Te koop: 139,00 euro.

Tijdelijk GRATIS verzending!

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Amitabha Boeddha beeld brons 23 cm

Amitabha Boeddha beeld brons 23 cm

De Boeddha van het oneindige licht met een mooi bewerkte kledij. In mat zilveren en donkerbruine patina met de bedelnap in zijn hand. Zware kwaliteit uitvoering.