Naga Kanya beeld brons goldface 21 cm

LKB7052

Nieuw product

Het enorme gewicht van de zware slang laat haar wat zijwaarts leunen. Deze exclusieve goldface Naga Kanya is echt zeer mooi al zeggen we het zelf én met een bijzonder verhaal! Ze is de brengster van vele zegeningen. Herkomst is Nepal. 

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

269,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Naga Kanya

Naga Kanya - ook bekend als Nag Kanya of Naag Kanya - slang van de regenboog, dochter van de slang, beschermer van schatten, welwillende godin van de drie rijken. In de Hindoestaanse mythologie zijn Nagas slangengeesten die in de onderwereld verblijven en de leer van de Moedergodin beschermen en aanbieden. Er wordt gezegd dat ze alle esoterische en mystieke leerstellingen bewaken en alleen aanbieden aan hen die nederig komen om te ontvangen. Op hun beurt bieden ze bescherming en geschenken aan de zoeker.

Onder toegewijden wordt gezegd dat Naga Kanya enorme zegeningen brengt - alles van welvaart, regen, vriendschap, romantiek, spirituele groei en verlichting, goede mogelijkheden, vrijgevigheid, bescherming, wijsheid en steun. Hun kracht is zo groot dat geen enkele tempel hen kan huisvesten - in plaats daarvan zwerven ze vrijelijk over de aarde en geven ze hun zegeningen waar een nederig thuisaanbod hen behaagt.

Gebaren en eigenschappen

Naga Kanya wordt meestal afgebeeld als een vrouw met het onderlichaam van een slang, de romp van een menselijk vrouwtje, en vogelvleugels, met capuchoncobra's die boven haar kroon voorgaan en een schelp in haar handen. Sommige verhalen en afbeeldingen tonen haar met 5 cobra's, andere met 7 of 9. Het aantal slangen boven de kroon van Naga Kanya duidt op iemand die een zeer hoog niveau van inwijding heeft bereikt; een volledig geactiveerde Kundalini energie.

De Nagas staan ook bekend als apsara's, of elementaire nimfen die zowel de natuurlijke wereld als het ongeziene beheersen. Ze worden gevraagd om zegeningen in verband met het weer, en het wordt als zeer oneerbiedig beschouwd om de omgeving waarin ze zouden leven te vervuilen. 

Onder de slangenbeschermers is Naga Kanya Koningin. Ze onderscheidt zich als een geliefde spirituele bondgenoot in de oosterse tradities van India, Nepal en delen van China.

In sommige mythologische tradities is Naga Kanya een bijzondere godin. Maar in andere tradities is "Naga Kanya" een volwaardige stam van de serpent elfenwezens. De meeste verhalen verbinden Naga Kanya met Lakshmi, de Hindoeïstische godin van het geluk en de overvloed. Naga Kanya zou ook een metgezel of bondgenoot van Vishnu zijn.

Haar handen maken het gebaar van devotie en toewijding, de Anjali mudra genoemd.
Naga Kanya houdt in beide handen een Shanka (schelphoorn) vast. Het is een schelp in Nautilus vorm, wel of niet rijkelijk versierd met zilver en/of goud.
Ze heeft de vleugels van een adelaar. (Garuda)

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 21 x 17 x 11,5 cm.
Gewicht: 4,8 kg!
Materiaal: Brons met partieel vuurvergulde delen en goldface met handbeschilderde afwerking. Kunstwerkje!
Herkomst: Nepal.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: 269,00 euro.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Naga Kanya beeld brons goldface 21 cm

Naga Kanya beeld brons goldface 21 cm

Het enorme gewicht van de zware slang laat haar wat zijwaarts leunen. Deze exclusieve goldface Naga Kanya is echt zeer mooi al zeggen we het zelf én met een bijzonder verhaal! Ze is de brengster van vele zegeningen. Herkomst is Nepal.