Japans Amida (Zen) Boeddha beeld 42 cm

Nieuw product

Zen Boeddha beeld in groot formaat en in diverse kleuren. Old look stijl. Krachtig en rustgevend voor een bijzondere centrale plek in huis!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

89,95 € incl. BTW

Meer informatie

Dit Amida Boeddha beeld (men noemt dit soort beelden ook vaak Zen Boeddha beelden) is gehuld in een lang groen gewaad, gezeten in de 'padmasana' (lotushouding). Het old look gelaat heeft een prachtige meditatieve expressie, verlengde oorlellen, het voorhoofd met 'urna', de handen in 'jō-in'.

Amida Nyorai (vaak genoemd Amida Butsu) is een hemelse Boeddha die de mogelijkheid heeft in te grijpen in deze wereld. Hij heeft het Bodhisattva pad gepasseerd en heeft de volledige verlichting gerealiseerd. De weg die wij als mens allemaal bewandelen.

Het is soms moeilijk om Amida Nyorai te onderscheiden van andere Boeddha's, maar Amida Butsu kan worden geïdentificeerd door zijn Mudra (houding). Hij is heel vaak zittend gepositioneerd en mediteert met zijn duimen die elkaar aanraken en ook de vingers sluiten aan elkaar.

Amida Butsu wordt beschouwd als de 'Boeddha van het Oneindige Licht’. De levensduur van de Boeddha is oneindig, zonder beperking, als ook zijn mededogen. Hij is een hemelse Boeddha ook bekend in het Indiase Sanskriet als Amitabha. Hij is de belangrijkste Boeddha in het Oost-Aziatische boeddhisme en staat bekend om zijn lange leven. Hij heeft een totale waardering en een diepe kennis van de individualiteiten van de mensheid. In het Indiase boeddhisme (Vajrayana, het Tantrisch Boeddhisme) is Amida Nyorai de oudste van alle bekende Boeddha’s.

Amida Nyorai is in de praktijk ook bekend door het zingen van de "Namu Amida Butsu," de zes lettergrepen van zijn heilige naam. Amida Nyorai is de belangrijkste godheid, en in de spirituele rust ligt de mogelijkheid om verlossing te bereiken door te vertrouwen op zijn kracht. Een prachtige energie welke wederom een mooie plaats verdient.

Materiaal: Nieuwe collectie, polyresin groen, donkerrood, zwart en goudtinten.
Afmetingen hxbxd: 42 x 32 x 21 cm.
Gewicht: 2,5 kg.
Te koop: 89,95 euro.

Recensies

Schrijf uw recensie

Japans Amida (Zen) Boeddha beeld 42 cm

Japans Amida (Zen) Boeddha beeld 42 cm

Zen Boeddha beeld in groot formaat en in diverse kleuren. Old look stijl. Krachtig en rustgevend voor een bijzondere centrale plek in huis!