Horen, zien, zwijgen monniken 27 cm

BB1019

Nieuw product

De minimalistische levenswijze van de Bhikkhu monnik is hier zichtbaar met als doel het nirwana te bereiken. Mooie groene kleuren in horen, zien en zwijgen. Alleen als set verkrijgbaar. Grote en daardoor mooiere versie!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

99,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis van de monnik (Bhikkhu)

Een bhikkhu (Pali; Sanskriet: bhikṣu) is een boeddhistische monnik. Een bhikkhuni (Pali; Sanskriet: bhiksuni) is een boeddhistische non. Het leven van de bhikkhus en bhikkhunis is door de Boeddha zó opgezet dat het de optimale levensstijl is voor het behalen van het nirwana.

De term bhikkhu betekent letterlijk "bedelaar" of "bedelende monnik", al is het bhikkhus niet toegestaan om al vragend te bedelen. Stil staan en wachten is wel toegestaan, zodat de giften op een spontane manier gegeven worden, en de monniken in hun gedrag beheerst zijn. Veel Theravada bhikkhus gaan elke dag op pindabat, de dagelijkse aalmoesronde in een dichtbijgelegen dorp of stad. Het is de manier waarop een bhikkhu zijn eten verkrijgt, daar het een bhikkhu niet is toegestaan voedsel te bereiden. In veel Mahayana-kloosters wordt het voedsel in de kloosters zelf bereid.

De eerste vijf jaar van het monnikschap is een bhikkhu navaka (pali: jong). Van zijn vijfde tot tiende jaar is een bhikkhu een majjhima (pali: midden), en van 10 tot 20 jaar is hij een thera (een ouderling of leraar). Iemand die langer dan 20 jaar een bhikkhu is wordt een mahathera genoemd, een 'grote' ouderling. De onderlinge verhouding tussen bhikkhus is gebaseerd op het aantal vassa's die de bhikkhus doorgebracht hebben als monnik.

Horen, zien en zwijgen beelden
De uitdrukking 'horen, zien en zwijgen' komt van oorsprong uit de leer van de wijsgeer Confucius, die leefde van 551 tot 479 voor Christus in China. Hij zegt tegen zijn leerlingen: "Kijk niet naar, luister niet naar, spreek niet uit en richt je niet op wat in strijd is met welvoegelijkheid".
In deze voorstelling zitten de drie kindermonniken in deze houdingen waarbij het volgende tegenwoordig merendeels de betekenis is: met de handen op zijn oren (hoort geen kwaad), met de handen voor de ogen (ziet geen kwaad), en et zijn handen voor zijn mond (spreekt geen kwaad).

Eigenschappen

Afmetingen hoogte: 27 cm (let op, deze set is een grotere versie dan standaard).
Materiaal: Resin zachte kleurstellingen en old look accenten en geeft ook de minimalistische levenswijze weer.
Herkomst: China.
Leeftijd: Nieuw. Alleen als set van drie te koop.
Te koop: 99,00 euro. 

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Horen, zien, zwijgen monniken 27 cm

Horen, zien, zwijgen monniken 27 cm

De minimalistische levenswijze van de Bhikkhu monnik is hier zichtbaar met als doel het nirwana te bereiken. Mooie groene kleuren in horen, zien en zwijgen. Alleen als set verkrijgbaar. Grote en daardoor mooiere versie!