Topstuk Avalokiteshvara (als ook Shiva)

CB4010

Nieuw product

Zeer exclusief beeld uit Indonesië van Avalokiteshvara (Shiva in het hindoeïsme). Het beeld is maar liefst 113 cm hoog en is werkelijk een prachtstuk met vele details en heeft een bijzondere betekenis. Dit beeld is ook een staande Shiva met de cirkel van vuur en de dreadlocks.

Meer details

1 299,00 € incl. BTW

-200,00 €

1 499,00 € incl. BTW

Meer informatie

Betekenis

Indrukwekkend beeld van Avalokiteshvara als Amoghapasa (Tibetaans Boeddhistische godheid), en Shiva binnen het hindoeïsme. 

Dit bijzondere unieke topstuk is zeker een exemplaar dat je zelden in deze vorm vindt.

Amoghapasa, wat onfeilbare lasso betekent, verwijst naar een feilloze compassie als een lasso, die alle levende wezens van het lijden naar een staat van geluk leidt en tot verlichting brengt. Amoghapasha is een godheid in de Tantrische Boeddhistische iconografie. De twee goden Avalokiteshvara en Amoghapasa worden door geleerden vaak samen samengevoegd.

Amoghapasa Lokeshvara is een multi-armige vorm van Avalokiteshvara die sinds de middeleeuwen populair is in Nepal. De naam vertelt dat hij de Heer van de wereld is die voelende wezens naar de verlichting leidt.

Volgens de Amoghapasa Hrdaya Dharani Sutra (mondeling of schriftelijk overgeleverde tekst), eenennegentig eeuwen geleden, ontving Avalokiteshvara de overdracht van deze Sutra van Lokeshvararaja Tathagata. Sindsdien gebruikt hij die Dharani Sutra om anderen te onderwijzen. Amoghapasa is populair, niet alleen in Nepal, maar in alle landen waar het Mahayana Boeddhisme zich heeft verspreid. De beelden van Amoghapasa worden merendeels gevonden in Java, China en Japan. Volgens Dr. Luciano Petech, kan het imago van Amoghapasa in zijn vroegste vorm terug worden gevonden in de Arya Amoghapasa Sutra. Deze wordt bewaard in Kaisar bibliotheek, Kathmandu.

Amoghapasa heeft één gezicht in plaats ven meerdere, en draagt vaak ​​een saffraan jurk. Amoghapasa Lokeshvara heeft in deze versie zes armen met het gebaar van onverschrokkenheid, de gunst verlenen, en houdt een kralensnoer vast, terwijl de linkerhanden een drietand, maar vaak ook een tekst, een witte lotus en een waterpot bevatten. Beelden van Shiva zijn hierin dus identiek als voortvloeisel van elkaar. 

Diverse symbolen en mudra's maken dit beeld compleet, zoals een rozenkrans dat aangeeft dat door het reciteren van de zes lettergrepige mantra van Avalokiteshvara, er zich één bevrijdt van de slavernij van samsara, de cyclus van dood en wedergeboorte. De pot met water betekent dat hij over de macht beschikt om alle levende wezens naar verlichting te leiden. De drietand in een rechterhand. De betekenis daarvan is dat hij de drie vergiften van alle levende wezens kan zuiveren: lust, kwade wil en domheid. Tevens een onderwijzende mudra en een Chamaru, wat voor geluk staat voor de mensheid.

Eigenschappen

Afmetingen hxbxd: 113 x 85 x 26 cm.
Gewicht: 18,4kg!
Materiaal: Dit kunstwerk is gemaakt van brons en is met de hand geschilderd.
Herkomst: Oost-Java.
Leeftijd: Begin 21e eeuw.
Staat: Nieuw.
Te koop: 1499,00 euro. Nu 1299,00 euro!

Wordt niet verzonden. Maak gerust een afspraak voor een bezichtiging.

Recensies

Kwaliteit 
19-03-18

Verhuizen

Jammer en jammer en jammer. Past gewoon niet in mijn huidige huiskamer maar zodat we een andere woning hebben gevonden dan kom ik me gelijk melden! Ik vind het prachtig. Latersss

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Topstuk Avalokiteshvara (als ook Shiva)

Topstuk Avalokiteshvara (als ook Shiva)

Zeer exclusief beeld uit Indonesië van Avalokiteshvara (Shiva in het hindoeïsme). Het beeld is maar liefst 113 cm hoog en is werkelijk een prachtstuk met vele details en heeft een bijzondere betekenis. Dit beeld is ook een staande Shiva met de cirkel van vuur en de dreadlocks.