Lakshmi beeld brons 45 cm

LKB7028

Nieuw product

Een voortreffelijke bronzen voorstelling van Lakshmi van 45 cm en ruim 12 kg in gewicht! Splinternieuw, rijkelijk versierd maar toch rustig ogend. Een ware eyecatcher in huis, of voor in een meditatieruimte, massageruimte, praktijkruimte of yogaschool.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

399,00 € incl. BTW

-100,00 €

499,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van Lakshmi

In het Hindoeïsme gelooft men dat er lichtwezens zijn die mensen helpen. Hier spreekt men niet over engelen zoals in Christelijke tradities, maar over goden. Er zijn er velen, Lakshmi is er daar een van. Lakshmi is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum.

Lakshmi vertoont opvallende gelijkenis met de godin Aphrodite uit de Griekse mythologie en Venus uit de Romeinse mythologie.

Alle drie de godinnen zijn geboren uit de oceaan, worden afgebeeld als jonge vrouwen en weerspiegelen geluk, schoonheid en vruchtbaarheid.

Lakshmi is de partner van Vishnu, de god van de bloei en instandhouding. Ze heeft verscheidene avatars, waaronder Sita (in welke vorm ze met Rama trouwde) en als Rukmini (met Krishna).

Lakshmi wordt ook wel Shri Lakshmi, soms ook Laxmi of Mahalaxmi genoemd, en heeft een aanzienlijke hoeveelheid van de mythologie en geschiedenis. Zij staat voor tien kwaliteiten en objecten, namelijk voedsel, koninklijke macht, universele soevereiniteit, kennis, heilige glans, fortuin, vrijgevigheid, en schoonheid. Zij zou geboren zijn uit een ascense van Prajapati.

In tegenstelling tot Saraswati, is Lakshmi meestal afgebeeld met veel rijke sieraden, veel goud en veel geld.

Lakshmi wordt vereerd tijdens het jaarlijkse lichtfeest Diwali.

De afbeelding
Godin Lakshmi wordt altijd afgebeeld met 4 armen. Dit duidt op haar bezigheden in zowel de goddelijke als aardse wereld. Deze armen staan voor bewustzijn, wijsheid, spreuken en ego. In volgorde van ego naar bewustzijn. Godin Lakshmi leert ons deze vier aspecten te gebruiken om overvloed aan te trekken.

Overvloed aantrekken
Op elke afbeelding van haar stromen er gouden munten uit haar onderste hand voor rijkdom en overvloed. Dit hoeft niet altijd materieel te zijn, dit kan ook spiritueel zijn. Naast haar staan aan beide zijdes vaak olifanten afgebeeld. Dit betekent dat je overvloed mag delen met anderen waardoor je zelf weer groeit in je bewustzijn. Ze zit altijd op een lotusbloem. Dit staat voor vrede en zuiverheid.

Hindoeïsme
Ook al heb je niets met het Hindoeïsme of weet je er niets vanaf, toch mag jij ook gebruik maken van de zegeningen van Godin Lakshmi. Dit is universeel en voor iedereen toegankelijk. Misschien ben je dit niet gewend en werk je alleen met engelen. Toch mag je dit proberen, het is een sterke kracht die van haar uit gaat.

Mantra
Het aanroepen van Godin Lakshmi en overvloed aantrekken gaat meestal met een mantra. Er zijn er verschillenden maar een hele bekende is: Om Shreem Mahalakshmiyei Namaha. Geloof me, in het begin struikel je over deze zin, maar als je het vaker gebruikt went het. De betekenis is vrij vertaald: Godin Lakshmi leeft in mijn hart en geeft mij alle overvloed die ik nodig heb in mijn bestaan.

Eigenschappen

Afmetingen h x b x d: 45 x 30 x 19 cm.
Gewicht: 12,2 kg!
Materiaal: Brons.
Leeftijd: Nieuw.
Te koop: Van 499,00 euro, superprijs voor 399,00 euro!

Bij voorkeur ophalen.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

Recensies

Schrijf uw recensie

Lakshmi beeld brons 45 cm

Lakshmi beeld brons 45 cm

Een voortreffelijke bronzen voorstelling van Lakshmi van 45 cm en ruim 12 kg in gewicht! Splinternieuw, rijkelijk versierd maar toch rustig ogend. Een ware eyecatcher in huis, of voor in een meditatieruimte, massageruimte, praktijkruimte of yogaschool.