Lakshmi, Ganesha, Sarasvati set

LKB7046

Nieuw product

De godin van rijkdom, voorspoed en overvloed én de god van de kennis en wijsheid én de godin van kennis en kunst, muziek en dichtkunst, wijsheid, schrift en literatuur in één prachtige voorstelling! Nieuw uit India. Exclusief bij Boeddha Centre!

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

249,00 € incl. BTW

-41,00 €

290,00 € incl. BTW

Meer informatie

Gezamenlijk op een sierlijk plateau zitten van links naar rechts: Lakshmi, Ganesha en Sarasvati als eenheid afgebeeld. Dit bijzondere beeld heeft een zware kwaliteit brons en is door kunstenaars afgewerkt met 2021 style accessoires!

Wie is Lakshmi?

In het Hindoeïsme gelooft men dat er lichtwezens zijn die mensen helpen. Hier spreekt men niet over engelen zoals in Christelijke tradities, maar over goden. Er zijn er velen, Lakshmi is er daar een van. Lakshmi is de godin van rijkdom, voorspoed en overvloed. Ze wordt in het Hindoeïsme beschouwd als de moeder van het universum.

Lakshmi vertoont opvallende gelijkenis met de godin Aphrodite uit de Griekse mythologie en Venus uit de Romeinse mythologie.

Wie is Ganesha?

Ganesha (ook wel Ganesh of Ganapati Tantra) is in het pantheon van het hindoeïsme de godheid met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers, en beschermer van huis en haard. Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati.

Wie is Sarasvati?

Sarasvati (Sanskrietसरस्वती) wordt in de Vedas beschouwd als moedergodin van de stroom, van oorspronkelijk de oeroceaan, het vrouwelijk aspect van schepping, de vruchtbaarheid. Daarna is zij, voornamelijk als Hindoeïstische godheid, de godin van kennis en kunst, muziek en dichtkunst, wijsheid, schrift en literatuur. Want dat alles borrelt als vanzelf op uit het aldoordringend water van de oeroceaan, de bron van alle leven.

'Sarasvati' is ook de (een) naam die in de Indusbeschaving aan een aspect van de Maha Devi, (de 'grote godin' moeder) werd gegeven, namelijk het beminnelijke, vruchtbare energiegevende aspect (shakti) in tegenstelling tot haar andere uiterste Kali.

Zij is het vrouwelijke scheppingsprincipe, daar waar het mannelijke haar echtgenoot Brahma is.

Eigenschappen 

Afmetingen h x b x d: 15,5 x 24 x 11,5 cm.
Gewicht: 3,3 kg!
Materiaal: Brons beeld stonework art.
Herkomst: India.
Leeftijd: Nieuw, begin 21e eeuw.
Te koop: Van 290,00 euro, nu voor 249,00 euro.
Actie: Tijdelijk gratis verzending binnen Nederland.

Bent u een klant uit België? Neem dan s.v.p. eerst contact met ons op over de diverse verzendmogelijkheden.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Kwaliteit 
13-11-20

Geluk zaligheid en dankbaarheid

Vandaag ontvangen, zo geweldig mooi nog mooier als op de foto, en is een goede beslissing geweest deze 3 in een set te kopen het is erg zwaar en het heeft een plek in mijn tempeltje gekregen, ik voel geluk zaligheid en heel veel dankbaarheid dat ik dit mogen ontvangen.

bedankt Petra Cox

    Schrijf uw recensie!

    Schrijf uw recensie

    Lakshmi, Ganesha, Sarasvati set

    Lakshmi, Ganesha, Sarasvati set

    De godin van rijkdom, voorspoed en overvloed én de god van de kennis en wijsheid én de godin van kennis en kunst, muziek en dichtkunst, wijsheid, schrift en literatuur in één prachtige voorstelling! Nieuw uit India. Exclusief bij Boeddha Centre!