Topstuk groene Tara beeld 34 cm

TB120027

Gebruikt

Dit kunstwerk uit Nepal is een prachtig exemplaar! Veel details en een krachtige uitstraling in 24k goud verguld. Kijk hieronder in de uitgebreide tekst eens naar de documentaire over het productieproces van Nepalese beelden.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

699,00 € incl. BTW

-250,00 €

949,00 € incl. BTW

Meer informatie

De betekenis van de naam Tara

In de naam van Tara zitten meerdere betekenissen verscholen die feitelijk op een zelfde betekenis berusten. In het Sanskriet betekent Tari: "de boot", Tarati: "degene die oversteekt", en Tariyati: "degene die anderen laat oversteken". Zo is Tara degene die helpt in alle situaties waarin men "oversteekt".

Groene Tara wordt geassocieerd met actieve bescherming tegen angsten en tegen zaken als trots, waanbeelden, haat en woede, jaloersheid, verkeerde inzichten, ook fanatisme, het extreme verlangen naar het materiële en geld, verlangen en niet los kunnen laten van bezittingen of allerzins, verkeerde aannames of vooroordelen. Het attribuut van Tara is de lotus, de bloem die staat voor zuiverheid. Haar wortels staan in de modder en drab op de bodem van het meer of de rivier. Dit staat symbool voor onze gehechtheid aan het aardse. Maar uit die duisternis groeit de lotus naar het licht. 

Onze onbewuste gedachten, gevoelens, conditioneringen worden overstegen. Door de strijd tegen al wat onzuiver is groeit de bloem (de zuivere geest en de oorspronkelijke ware natuur van de mens) en wordt krachtig en groeit naar het licht. Tara helpt ons leven in evenwicht te brengen en de verschillende delen van ons bestaan op elkaar af te stemmen. Wie een laag zelfbeeld heeft, kan zichzelf voorstellen in een groen licht en a.h.w. de gedaante van Tara aannemen. Ons gevoel van eigenliefde en eigenwaarde worden sterker, onze wijsheid en inzicht groeien. Haar uitstekende voet symboliseert haar bereidheid tot handelen.

Links en rechts van haar bevinden zich prachtige lotusbloemen. Ze is rijkelijk voorzien van sieraden en diverse gekleurde accessoires zijn in het beeld verwerkt.

Van grondstof, via handwerk naar kunstwerk

De echte kunstenaars zitten wat ons betreft in Nepal. Beelden uit andere landen zijn ook vaak prachtig en worden na het gieten vakkundig afgewerkt, maar bij Nepalese beelden begint het dan pas echt.

Door het hoogwaardig gekozen materiaal, de 24k goud vergulde laag, en door de vele aandachtige handen die elk beeld uniek sierlijk bewerken en schilderen zijn deze beelden logischerwijs de allermooiste exemplaren! 

Als je het interessant vindt kun je de volgende originele Nepalese documentaire bekijken. Het begint allemaal met het maken van de mal. Het eindigt met het beschilderen van de 24k gouden goldfaces.

Een Nepalees beeld bezit je niet even, het is een kunstwerk voor het leven.

Eigenschappen

H x B x D: 33,5 x 25 x 18 cm.
Gewicht: 4,1 kg.
Materiaal: Koper, vuurverguld met laagje 24k goud en ingelegd met gekleurde versieringen. Goldface 24k en handbeschilderd. Hoge kwaliteit afwerking.
Afkomst: Nepal.
Leeftijd: Eind 20e, begin 21e eeuw.
Staat: Gezien leeftijd in een zeer goede staat.
Te koop: 949,00 euro. SUPER prijs: 699,00 euro!

We hebben de voorkeur dat u het beeld zou kunnen bezichtigen zodat u exact ziet (kleurstellingen met name) en voelt wat u koopt. 
Tevens is verzenden kwetsbaarder.

For shipping to other countries, please contact us for more information: contact@boeddhacentre.nl.

Recensies

Schrijf uw recensie

Topstuk groene Tara beeld 34 cm

Topstuk groene Tara beeld 34 cm

Dit kunstwerk uit Nepal is een prachtig exemplaar! Veel details en een krachtige uitstraling in 24k goud verguld. Kijk hieronder in de uitgebreide tekst eens naar de documentaire over het productieproces van Nepalese beelden.