Oosterse cadeau artikelen te koop bij Boeddha Centre

Hoe origineel is het om eens een echt oosters cadeau te schenken? Aan een ander, of aan jezelf misschien?
Al onze cadeau artikelen komen uit landen zoals Nepal, India en Indonesië. Het leuke is dat het altijd onvoorspelbaar is wat we tegenkomen. Zo is ons aanbod ook zeer gevarieerd en zijn artikelen soms maar zeer tijdelijk beschikbaar.


Ook al is het heden ten dage steeds lastiger geworden om deze bijzondere producten te bemachtigen, toch lukt het ons om jou een mooi assortiment te kunnen aanbieden. En voor een mooie prijs.

 

Het bijzondere aan oosterse geschenken is dat het meestal handwerk betreft. Handgemaakt en handgeschilderd door ambachtslieden. Maar denk ook aan de Tibetaanse vluchtelingen die de huisaltaren zo prachtig kleuren!


Neem eens een kijkje tussen de indrukwekkende koperen wierookbranders en gebedsmolens. Maar ook tref je windgongs, dromenvangers, Boeddhistische wanddecoraties en veel andere interessante items aan. In onze fysieke winkel nog meer leuke cadeau artikelen. Kom eens kijken op vrijdagen tussen 12:00-17:00 uur (of op afspraak op andere dagen)!

 

Hopelijk hebben we je hiermee op een origineel idee gebracht!

 


kijk verder op pagina 2


Wat is een gebedsmolen?

 

Een gebedsmolen is een cilindervormige molen die om een verticale as draait. Deze wordt meestal van metaal, hout of leer gemaakt. Ze komen voor in allerlei soorten en maten.

 

In of op de cilinder staat altijd een gebed of een mantra geschreven. Volgens het Tibetaans boeddhisme heeft het ronddraaien van een gebedsmolen hetzelfde effect als het uitspreken van de betreffende gebeden of mantra's. De molen dient dan wel gedraaid te worden in de richting van de klok, anders wordt het opschrift achteruit gelezen.

 

Een veelgebruikt opschrift is het mantra: Om mani padme hum. Deze mantra wordt vaak uitgesproken tijdens het draaien van de molen.